Război Ucraina. Un oficial din Marea Britanie, declaraţie neaşteptată despre Vladimir Putin: „Nu mai are putere, e terminat”

Stan Filon 08.03.2022, 17:13
Război Ucraina. Un oficial din Marea Britanie, declaraţie neaşteptată despre Vladimir Putin: „Nu mai are putere, e terminat”

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a făcut declarații foarte importante, legate de războiul din Ucraina. Oficialul a spus că dacă Polonia va decide să ajute Ucraina cu avioane de luptă, atunci Marea Britanie ar putea susține Polonia. În plus, oficialul britanic a vorbit și despre președintele Vladimir Putin și ce reprezintă el acum pe plan internațional.

Oficial britanic, declaraţie neaşteptată despre Vladimir Putin

Bel Wallace, ministrul britanic al Apărării, a acordat un interviu recent în care a vorbit despre războiul din Ucraina. Oficialul britanic a spus că Marea Britanie este pregătită să sprijine Polonia, dacă guvernul de la Varşovia ar decide să ofere avioane de luptă poporului ucrainean. Britanicul recunoaște că această decizie ar face din Polonia următoarea țintă a Rusiei.

„I-aş susţine pe polonezi în orice decizie ar lua. Am susţine Polonia. I-am ajuta cu tot ce ar avea nevoie. Polonia va înţelege că alegerile pe care le face nu doar vor ajuta direct Ucraina, ceea ce este un lucru bun, dar ar plasa-o în prima linie a focului din partea unor ţări precum Rusia sau Belarus”.

Oficial britanic, declaratie neasteptata despre Vladimir Putin
Oficial britanic, declaratie neasteptata despre Vladimir Putin

„Este terminat. Armata sa este terminată”

Despre liderul de la Kremlin, Ben Wallace nu a avut cuvinte de laudă și spune chiar că Vladimir Putin nu mai are nicio putere și este chiar „terminat”. Ministrul britanic al Apărării a mai spus că indiferent cum se va termina conflictul din Ucraina, Vladimir Putin nu va mai avea nicio putere pe plan internațional.

„Indiferent ce se va întâmpla, preşedintele Putin nu mai are nicio putere în lume. Este terminat. Armata sa este terminată. Iar el trebuie să recunoască asta. Comunitatea internaţională s-a unit împotriva lui. Din poziţia sa, el va produce dificultăţi economice uriaşe pentru poporul său”, a adăugat ministrul britanic al Apărării.

Oligarhii lui Vladimir Putin încep și ei să își dorească pacea și chiar o spun public. Miliardarul Vladimir Lisin le-a transmis recent o scrisoare deschisă angajaților săi de la compania producătoare de oțel NLMK prin care a spus că pierderile de vieți omenești din Ucraina reprezintă o tragedie greu de justificat.

Omul de afaceri a cerut o rezolvare diplomatică pașnică a conflictului din Ucraina, care durează deja de aproape două săptămâni și în urma căruia au murit deja mulți civili ucraineni, dar și soldați de abele părți, relatează Reuters. Acesta speră ca războiul din Ucraina să se încheie cât mai repede pe cale diplomatică, iar vărsările de sânge să înceteze.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...