Kaufland îţi dă bani dacă duci în magazine aceste obiecte. Mulţi români aşteptau noutatea

Ana Anitoiu 20.12.2021, 09:19
Kaufland îţi dă bani dacă duci în magazine aceste obiecte. Mulţi români aşteptau noutatea

Kaufland îţi dă bani dacă duci în magazine unele obiecte, într-o inițiativă ce vine în sprijinul mediului înconjurător, prin reciclare. Mulţi români aşteptau această noutate la retailerul german ce are peste 140 de spații comerciale în țară. Deocamdată, însă, cei care vor beneficia vor fi locuitorii unui singur oraș din România.

Ce obiecte poți să duci la Kaufland ca să primești bani

Kaufland a început să-și pregătească lanțul de magazine pentru octombrie 2022, când în țară se va introduce sistemul garanție returnare pentru ambaljele din PET, aluminiu și sticlă. Primul magazin ce dispune de un automat de tip self-service pentru reciclare a fost inaugurat la Balș.

Astfel, clienții din Balș vor putea recicla acolo ambalaje precum PET-uri cu volum de până la 3 litri, precum și sticle și doze de aluminiu cu volum de până la un litru. În schimbul reciclării, ei vor primi cupoane de reducere pentru următoarele cumpărături.

Kaufland iti da bani daca duci in magazine aceste obiecte
Magazin Kaufland

Câți bani vor primi clienții Kaufland pentru reciclare

Totodată, la intrarea în magazinul Kaufland din Balș, într-un spațiu amenajat sub forma unei broaște țestoase, clienții vor putea depune pentru reciclare ambalajele produselor de îngrijire personală sau de curățenie. Răsplata pentru acest gest va fi acordarea unor cupoane cu 50% reducere pentru cumpărarea altora noi, la alegere dintre produse selecționate în campania lunară.

Prin urmare, românii care vor să obțină astfel de cupoane de reducere vor putea merge la magazin cu sticle goale din plastic de gel de duș; balsam; șampon; cremă de corp, față sau mâini; apă de gură sau săpun lichid. Alte recipiente goale ce vor putea fi duse sunt cele de la produse de curățenie, precum detergenți de haine sau de vase, soluții de curățare a geamurilor, bucătăriei, băii sau pardoselii.

Cum se obțin banii de la Kaufland

După reciclarea ambalajelor menționate, clienții magazinului Kaufland își pot ridica voucherele sau cupoanele de reducere de la Biroul de Informații din magazin. Apoi, își vor putea face cumpărăturile economisind niște bani.

Magazinul din Balș în care românii pot primi bani pentru reciclarea ambalajelor se află pe Strada Nicolae Bălcescu nr. 192. Spațiul comercial are o suprafață totală construită de peste 4.500 metri pătrați, dintre care peste 2.500 metri pătrați reprezintă spațiu interior de vânzare.

Acest nou magazin Kaufland din Balș are o parcare cu peste 220 de locuri, dintre care nouă sunt rezervate pentru persoanele cu dizabilități și alte nouă sunt destinate părinților. Clienții au acces și la o stație de încărcare pentru mașinile electrice și rasteluri pentru biciclete. În plus, în această parcare este amenajat un cort cu produse non-alimentare la reducere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...