Oficial Kaufland despre o eventuală criză alimentară de Sărbători. Ce ne aşteaptă la final de decembrie EXCLUSIV

Alexandru Catalan 10.11.2021, 17:32
Oficial Kaufland despre o eventuală criză alimentară de Sărbători. Ce ne aşteaptă la final de decembrie EXCLUSIV

Românii nu au de ce se teme că nu vor avea ce să pună pe masă, de sărbătorile de iarnă, atunci când toată lumea obișnuiește să facă cele mai multe cumpărături din întregul an. Valeriu Hancaș, director de comunicare al companiei Kaufland România, susține că povestea din martie 2020, de la începutul pandemiei, atunci când o țară întreagă panicată de ideea lockdown-unului a cumpărat aproape în neștire alimente, golind rafturile magazinelor, nu se va repeta.

”Nu se va mai repeta situația din martie 2020, când ne amintim cu toții ceea ce s-a întâmplat cu isteria aceea a cumpărăturilor, de rămăseseră rafturile goale. Și nu doar la noi, în România, ci și în alte multe țări. De data asta, situația e sub control și nu se pune problema vreunei noi crize de alimente!”, a precizat Valeriu Hancaș pentru impact.ro.

Anunț optimist

El spune că retailerii de alimente nu sunt afectați în egală măsură ca alte companii nici de criza mondială a containerelor, cea care amenință mai nou ca termenul de livrare al cadourilor pentru Crăciunul din acest an să fie cu multe luni întârziere din cauza lipsei mijloacelor de transport.

Oficial Kaufland despre o eventuala criza alimentara de Sarbatori. Ce ne asteapta la final de decembrie
Valeriu Hancas, director de comunicare al companiei Kaufland Romania, a dat asigurari ca magazinele vor avea rafturile pline cu alimente de sarbatorile de iarna, inclusiv carne de porc, un aliment foarte cautat la sfarsitul anului

”Magazinele noastre sunt concepute să propună 90 la sută dintre produse din categoria celor de retail alimentar. Doar 10% sunt din categoria non-alimentar. Iar din procentul de 90%, 85% dintre produse sunt asigurate de către producătorii locali. În ultimii ani, mulți retaileri din zona alimentară și-au dezvoltat propriile rețele de asigurare a materiei prime.

Una care să le ofere produse de foarte bună calitate la distanțe cât mai mici, pe plan național, marea majoritate. Iar Kaufland nu face figură aparte. De aceea, îi asigur pe toți că nu vor exista niciun fel de sincope în asigurarea lanțului alimentar, așa cum se întâmplă în alte domenii de activitate, din păcate!. La noi este însă o cu totul altă situație, pe care o controlăm, din fericire!”, adaugă oficialul Kaufland.

Carnea de porc nu va lipsi din magazine

El spune că românii nu au a se teme nici măcar de amenințările pestei porcine, care a afectat în ultimele luni mulți producători mici și medii din România. La 1 noiembrie, în România erau declarate aproape 600 de cazuri de pestă porcină africană, ceea ce a dus la sacrificarea a circa jumătate de milion de porci la nivel național. Mai mult, România e în prezent singurul stat din Uniunea Europeană care nu a reușit încă, după mai bine de patru ani, să eradice pesta porcină africană.

”Kaufland a gândit și pus în practică o colaborare specială în baza căreia au apărut o serie de maternități, dacă le pot spune așa, în care se nasc și cresc porci din România, pentru români. Ca atare, chiar și în condițiile date, cu amenințările legate de extinderea gripei porcine, lanțul nostru de magazine nu resimte niciun fel de probleme nici pe acest plan”, a arătat Valeriu Hancaș.

Reprezentantul lanțului de magazine Kaufland mai spune că, în plus, a fost asigurată deja o cantitate suplimentară de specialități de porc ce vor veni din export, întrucât porcul este cea mai consumată carne de către români, iar ceafa de porc de departe cea mai căutată specialitate.

Urmăriți Impact.ro și pe