Judeţul din România care a „învins” covid-ul. Incidenţa a scăzut sub 2 la mie

Badea Violeta 15.11.2021, 16:20
Judeţul din România care a „învins” covid-ul. Incidenţa a scăzut sub 2 la mie

Un județ din România a scăpat de valul al patrulea al pandemiei de coronavirus, acolo rata de incidență a coborât sub pragul de 2 la mie. Iată unde se întâmplă asta.

Județul din România care a scăpat de valul patru al pandemiei

Veste bună pentru România. Un județ a intrat în scenariul verde începând de astăzi, 15 noiembrie. Rata de infectare Covid-19 a scăzut sub pragul de 2 la mia de locuitori și autoritățile pot spune că au trecut de valul patru al pandemiei.

Este vorba despre Suceava. Județul are o rată de incidență la 14 zile de doar 1,83 la mie. În ultimele 24 de ore, aici au fost înregistrate 32 de cazuri noi de Covid-19. Ultimele date arată că țara noastră mai are nouă județe în scenariul galben, în timp ce restul rămân în scenariul roșu. Iată care sunt județele aflate în scenariu galben:

  • Bistrița-Năsăud, cu o rată de 2,44 la mie;
  • Botoșani, cu o rată de 2,08 la mie;
  • Dolj, cu o rată de 2,74 la mie;
  • Gorj, cu o rată de 2,61 la mie;
  • Maramureș, cu o rată de 2,56 la mie;
  • Neamț, cu o rată de 2,87 la mie;
  • Satu Mare, cu o rată de 2,54 la mie;
  • Vaslui, cu o rată de 2,47 la mie;
  • Vrancea, cu o rată de 2,78 la mie.

În aceste condiții, media națională a ajuns la un procent de 5,17 la mie raportat la populația României, potrivit INS.

Suceava a scapat de valul patru al pandemiei
Suceava a scapat de valul patru al pandemiei

Câte paturi ATI pentru bolnavii de Covid-19 sunt libere în toată țara

Doar nouă paturi ATI pentru bolnavii de coronavirus sunt libere în toată țara, conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

„În data de 15 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.730 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 151 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 1.720 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări”, transmite sursa citată.

În România se găsesc doar nouă paturi de ATI. Astfel, 1 în București, 3 în județul Constanta, 1 în județul Galați, 1 în județul Hunedoara, 1 în județul Suceava, 1 în județul Vâlcea, 1 în județul Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În aceaste momente, autoritățile depun eforturi pentru a putea să asigure personalului medical și alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...