Jucătorul de la națională care ratează meciul cu Germania. Ce s-a întâmplat

Andrei Cezar 08.10.2021, 18:00
Jucătorul de la națională care ratează meciul cu Germania. Ce s-a întâmplat

Veste proastă pentru tricolori, înaintea partidei Germania – România, din această seară, din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial 2022. Unul dintre jucătorii de bază ai naționalei nu va putea evolua împotriva nemților, după ce s-a accidentat ușor chiar în ziua meciului. În aceaste condiții, misiunea lui Mirel Rădoi s-a complicat și mai mult. Care sunt variantele selecționerului de a-l înlocui.

Unul dintre jucătorii de bază ai naționalei ratează partida cu Germania din cauza unei accidentări

Mirel Rădoi nu se va putea baza în meciul contra Germaniei pe fundașul central Ionuț Nedelcearu. Jucătorul legitimat în Serie B la Crotone a fost titular în ultimele partide ale echipei naționale, însă din cauza unor probleme medicale ușoare, nu va putea fi folosit diseară, la Hamburg, de selecționer.

Din păcate, din cauza unor ușoare probleme medicale resimțite pe durata cantonamentului, Ionuț Nedelcearu nu va fi apt pentru partida de diseară cu Germania! Recuperare rapidă pentru Armenia și drumul spre Mondial!”, a anunțat FRF.

După ce l-a pierdut pe Nedelcearu, Mirel Rădoi mai are la dispoziție doar trei fundași centrali. În afară de căpintanul echipei Vlad Chiricheș, se mai poate baza doar pe Andrei Burcă și Adrian Rus. De asemenea, Alin Toșca ar putea fi și el o variantă în centrul defensivei, însă la precedentele meciuri el a fost folosit fundaș stânga, poziția sa de bază.

Cel mai probabil, în locul lui Nedelcearu, în primul ”11”, va fi introdus Andrei Burcă, fundașul campioanei CFR Cluj. Fostul internațional român Adrian Iencsi este de părere că stoperul clujenilor ar fi soluția cea mai la îndemână pentru Mirel Rădoi, în absența lui Nedelcearu. Astfel, Burcă ar urma să joace în centrul apărării alături de Vlad Chiricheș.

Burcă e un fundaș foarte bun. Nu e la potențial maxim, nu o să-i fie ușor mai ales în începutul de meci, dar este singurul care îl poate înlocui pe Nedelcearu. Poate ar fi început el meciul oricum”, a spus antrenorul Adrian Iencsi la Pro X.

Jucatorul de la nationala care rateaza meciul cu Germania. Ce s-a intamplat
Jucatorul de la nationala care rateaza meciul cu Germania. Ce s-a intamplat

Mesajul lui Andrei Burcă pentru suporterii naționalei României: ”Fiți alături de noi!”

Înaintea partidei de pe Volksparkstadion, Andrei Burcă a oferit un interviu în care a vorbit despre șansele ca România să poată obține un rezultat bun cu Germania. Totodată, fundașul naționalei le-a transmis suporterilor un mesaj prin care le solicită să le fie alături în această seară.

Suntem conștienți că o să ne aștepte o partidă dificilă, împotriva unei echipe de top a lumii, nu doar a Europei. Din punctul meu de vedere, la fiecare turneu final, Germania e printre favorite la câștigarea trofeului. Noi trebuie să fim o echipă în adevăratul sens al cuvântului, un grup unit, pentru că doar așa putem nivela diferența de valoare. Suntem conștienți de valoarea lor, dar cine intră pe teren vineri trebuie să dea totul, să fim ambițioși și, la sfârșitul meciului, să ne uităm unii în ochii celorlalți și să știm că am dat totul pe teren.

Le transmit suporterilor să fie alături de noi, să ne susțină. Vom încerca să facem un meci mare, să ne dăruim, să fim ambițioși și să încercăm să ieșim cu capul sus de pe teren. În același timp, trebuie să fim realiști, pentru că Germania este o forță”, a spus Andrei Burcă, într-un interviu pentru FRF TV.