Jucătorii Franței, sabotați de o boală misterioasă în pragul finalei Cupei Mondiale 2022. „Nu ne este frică de acest virus”

Anca Manolica 17.12.2022, 18:26
Jucătorii Franței, sabotați de o boală misterioasă în pragul finalei Cupei Mondiale 2022. „Nu ne este frică de acest virus”

Cu aproximativ 24 de ore înainte de startul finalei Cupei Mondiale din 2022, selecționata Franței se confruntă cu ceva probleme, după ce a fost lovită de o boală misterioasă. Astfel, unii dintre fotbaliștii de bază ai lui Didier Deschamps ar putea să nu poată evolua în finala programată duminică, de la ora 17:00, în Qatar. Ce virus a pus pe jar echipa Franței.

Naționala Franței, pusă în dificultate de o boală misterioasă înainte de finalei Cupei Mondiale 2022

Mai mulți jucători ai Franței au răcit, a anunțat Federația Franceză de Fotbal, cu doar câteva zile înainte de a disputa ultimul meci la Cupa Mondială din Qatar, și cel mai important, finala, împotriva Argentinei. Raphael Varane, Ibrahima Konate și Kingsley Coman au fost ultimii jucători francezi care s-au îmbolnăvit de un virus neidentificat, potrivit mai multor rapoarte.

Acest trio de absențe a stârnit noi temeri legate de un virus misterios în tabăra franceză, după ce doi jucători, mijlocașul Adrien Rabiot și fundașul Dayot Upamecano, au fost nevoiți să lipsească de la victoria echipei în semifinala cu Maroc din cauza unor stări de rău.

Deschamps a declarat că a luat „toate măsurile de precauție necesare” pentru a împiedica răspândirea virusului

Această epidemie nu putea veni într-un moment mai prost pentru selecționerul Didier Deschamps, care încearcă să câștige al doilea trofeu consecutiv la Cupa Mondială. El și Les Bleus se vor confrunta cu Lionel Messi și Argentina în finala de duminică din Qatar.

„Știm că a existat o boală care s-a răspândit în Doha. Temperaturile au scăzut un pic și am avut câteva cazuri de simptome asemănătoare gripei. Cu toții încercăm să fim atenți pentru a nu se răspândi”, a declarat tehnicianul pentru L’Equipe .

O înregistrare video făcută vineri a arătat o echipă diminuată pe terenul de antrenament, mai mulți jucători lipsind clar din lot.  Cu toate acestea, Rabiot și Upamecano se pare că ar fi revenit vineri la antrenamente, iar selecționerul a refuzat să intre în panică după victoria cu Maroc. Acesta a declarat că staff-ul său va face tot posibilul pentru a se asigura că boala nu se răspândește, potrivit France24.

„Nu ne este frică de acest virus”

În mod surprinzător, nu numai jucătorii francezi se simt rău, potrivit unui jurnalistul sportiv al sursei anterior citate, Romain Houeix. „Mulți dintre jurnaliștii francezi sunt într-o stare proastă. Oamenii tușesc și nu se simt bine de o săptămână. Nu putem spune despre ce este vorba. Lucrăm 15 ore pe zi și nu avem timp să facem teste”, a spus el.

Jucătorii francezi au încercat, însă, vineri să minimalizeze bolile. Atacantul francez Randal Kolo Muani a transmis că jucătorii care s-au îmbolnăvit au fost izolați.

„Cei care sunt bolnavi stau în camera lor, sunt îngrijiți de medici și am impus o distanțare socială. Suntem foarte stricți în această privință”, a spus el.

„Nu ne este frică de acest virus. Dayot și Adrien au avut ceva dureri de stomac, le-am făcut un ceai de ghimbir și miere și apoi s-au simțit mai bine. Sper că toată lumea va fi pregătită pentru finală”, a spus și mijlocașul francez Ousmane Dembélé.

Totuși, dacă Konaté și Varane vor fi indisponibili pentru finală, Deschamps se va confrunta cu o decizie dificilă în privința selecției, deoarece va rămâne fără doi dintre cei mai buni trei apărători ai săi. Francezii încearcă să repete titlul de campioni pentru prima dată de când Brazilia a făcut-o în 1962.

Citește și: Ce nu s-a văzut la tv în semifinala Franța- Maroc, 2-0 la Mondiale. De ce s-a dus starul Mbappe în tribună

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...