Joe Biden: ”SUA nu vor recunoaște niciodată pretențiile Rusiei asupra Ucrainei”. Avertisment pentru Putin

Mihnea Tălău 30.09.2022, 23:04
Joe Biden: ”SUA nu vor recunoaște niciodată pretențiile Rusiei asupra Ucrainei”. Avertisment pentru Putin

Președintele Joe Biden a declarat că Statele Unite nu vor recunoaște niciodată pretențiile Rusiei asupra teritoriului suveran al Ucrainei, în timp ceWashingtonul pregătește noi sancțiuni pe care le vor impune după ce Moscova a anexat zone din Ucraina.

Amenințările lui Putin nu sperie pe nimeni

Joe Biden a afirmat că ”acţiunile lui Putin sunt un semn că se zbate”.

”America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin, de cuvintele sale nechibzuite şi de ameninţările sale. Nu ne sperie şi nu ne intimidează. Acţiunile lui Putin sunt un semn că se zbate, referendumurile false pe care le-a desfăşurat şi numărul pe care l-a făcut azi dimineaţă, arătând unitatea, cu oameni care se ţin de mâini… Statele Unite nu vor recunoaşte asta şi, sincer, nici lumea nu o va recunoaşte. Nu poate confisca teritoriul vecinului său şi să scape cu asta, simplu”, a spus Biden.

Liderul de la Washington spune că va continua să sprijine eforturile Ucrainei de a recâștiga controlul asupra teritoriului său prin întărirea poziției sale din punct de vedere militar și diplomatic, inclusiv prin asistența suplimentară de securitate de 1,1 miliarde de dolari pe care Statele Unite au anunțat-o săptămâna aceasta.

Referendumuri cu forta in Ucraina. Soldati rusi inarmati merg din usa in usa pentru a strange voturi VIDEO

SUA va continua înarmarea Ucrainei

”Ca răspuns la pretențiile false ale Rusiei de anexare, Statele Unite, împreună cu aliații și partenerii noștri, anunță astăzi noi sancțiuni. Aceste sancțiuni vor impune costuri persoanelor și entităților – din interiorul și din afara Rusiei – care oferă sprijin politic sau economic pentru încercările ilegale de a schimba statutul teritoriului ucrainean. Vom mobiliza comunitatea internațională atât pentru a denunța aceste acțiuni, cât și pentru a trage Rusia la răspundere. Vom continua să furnizăm Ucrainei echipamentul de care are nevoie pentru a se apăra, fără a fi descurajați de efortul nerușinat al Rusiei de a redesena granițele vecinului său. Și aștept cu nerăbdare să semnez legislația din partea Congresului care va oferi 12 miliarde de dolari în plus pentru a sprijini Ucraina”, a mai afirmat Biden.

El i-a îndemnat pe toți membrii comunității internaționale să respingă încercările ilegale de anexare ale Rusiei și ”să fie alături de poporul ucrainean atâta timp cât va fi nevoie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...