Joe Biden o comite din nou: „Unde este Jackie? Cred că urma să fie aici”. Aceasta este decedată din 3 august

Mihnea Tălău 28.09.2022, 22:12
Joe Biden o comite din nou: „Unde este Jackie? Cred că urma să fie aici”. Aceasta este decedată din 3 august

Președintele Joe Biden s-a dat din nou în spectacol, spre stupoarea tuturor. El a făcut apel la o membră a Congresului recent decedată în remarcile făcute la o conferință despre foamete pe care a ajutat-o să o organizeze, adresându-se deputatului ca și cum ar fi fost încă în viață.

La o conferință privind foametea

„Jackie, ești aici? Unde este Jackie? Cred că urma să fie aici”, a spus Biden.

Joe Biden se referea la Jackie Walorski, o fosta Membră a Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, care a decedat pe data de 3 august. 

În comentariile sale de miercuri, la o conferință privind foametea, Biden a mulțumit unui grup bipartizan de legislatori care au împins Casa Albă să organizeze evenimentul, printre care senatorul democrat de New Jersey Cory Booker, reprezentantul democrat de Massachusetts Jim McGovern, senatorul republican de Indiana Mike Braun și regretata reprezentantă republicană de Indiana Jackie Walorski, scrie Bloomberg.

 

Walorski a murit într-un accident de mașină pe 3 august. Doi dintre colaboratorii ei au fost, de asemenea, uciși în coliziune, care a avut loc în districtul ei din Indiana. Biroul șerifului din comitatul Elkhart a constatat că mașina Toyota RAV4 condusă de Zachery Potts, membru al personalului, a fost vinovată de accident.

La moartea acesteia, Biden a spus că el și prima doamnă au fost „șocați și întristați”

Biden a emis o declarație în momentul morții acesteia, spunând că el și prima doamnă au fost „șocați și întristați” de veste. Biden a spus că, deși nu a fost de acord cu Walorski în multe probleme, „ea a fost respectată de membrii ambelor partide pentru activitatea sa în cadrul Comisiei pentru căi și mijloace din Camera Reprezentanților în care a activat”.

Deputata din Indiana a introdus anul trecut, împreună cu ceilalți trei parlamentari, o lege pentru a convoca conferința privind foametea. În cadrul reuniunii, Biden a prezentat un plan pentru a aborda ratele ridicate ale obezității și pentru a pune capăt foametei cronice până în 2030.

Casa Albă nu a răspuns la o solicitare de comentarii privitoare la remarca lui Biden.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...