Joe Biden participă la funeraliile Reginei Elisabeta. De cine i-a adus aminte fosta suverană

Ioana Bucur 10.09.2022, 18:28
Joe Biden participă la funeraliile Reginei Elisabeta. De cine i-a adus aminte fosta suverană

Cu toate că nu a fost anunțată, până acum, nicio informație oficială cu privire la organizarea evenimentului, președintele SUA, Joe Biden a confirmat că participă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Cei doi s-au întâlnit de trei ori, ultima dată, în iunie 2021. După acea experiență, el a dezvăluit presei de cine i-a adus aminte monarhul.

Joe Biden participă la funeraliile Reginei Elisabeta

Printre primii lideri ai lumii care au trimis condoleanțe după anunțul oficial al morții Reginei Elisabeta a II-a a fost președintele american Joe Biden. În primul său mesaj, liderul de la Casa Albă a spus că aceasta a fost mai mult decât un monarh, ci a fost un simbol ce a definit o eră, caracterizând-o ca pe „o prezenţă stabilizatoare şi o sursă de confort şi mândrie pentru generaţii de britanici, inclusiv pentru mulţi dintre cei care nu şi-au cunoscut ţara fără ea”.

„Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a fost mai mult decât un monarh. Ea a definit o eră. Într-o lume în continuă schimbare, ea a fost o prezenţă stabilizatoare şi o sursă de confort şi mândrie pentru generaţii de britanici, inclusiv pentru mulţi dintre cei care nu şi-au cunoscut ţara fără ea. O admiraţie statornică pentru Regina Elisabeta a II-a a unit oamenii din întregul Commonwealth.

Cele şapte decenii ale domniei sale istorice au fost martorele unei epoci de progres uman fără precedent şi ale unui progres al demnităţii umane”, se arată în mesajul preşedintelui Statelor Unite ale Americii.

Joe Biden participă la funeraliile Reginei Elisabeta. De cine i-a adus aminte fosta suverană

„Nu știu încă detaliile”

Joe Biden a anunțat că participă la funeraliile Reginei Elisabeta, cu toate că Palatul Buckingham nu a oferit, până acum, nicio informație cu privire la ziua și condițiile în care se va desfășura evenimentul. Ceremonia va avea loc la Westminster Abbey din Londra, Palatul precizând că data și detaliile vor fi dezvăluite „în timp util”.

„Nu ştiu încă care sunt detaliile, dar voi participa”, a transmis Joe Biden reporterilor care călătoresc cu el în Ohio.

Președintele american a întâlnit-o pe Regină de trei ori. Ultima oară, în iunie 2021, când monarhul i-a găzduit pe el și pe Prima Doamnă, Jill Biden, la Castelul Windsor, cu ocazia prezenței la summitul liderilor Grupului Celor Șapte.

După această ultimă întâlnire, Joe Biden a povestit în fața jurnaliștilor că Elisabeta a II-a a fost „foarte amabilă”, că a invitat-o la Casa Albă și a mărturisit că monarhul i-a amintit de mama sa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...