Joe Biden, îngrijorat cu privire la schimbările climatice. Ce anunț a făcut: „Nu avem nicio scuză”

Elena Avramescu 21.07.2022, 07:56
Joe Biden, îngrijorat cu privire la schimbările climatice. Ce anunț a făcut: „Nu avem nicio scuză”

Președintele american Joe Biden a făcut mai multe declarații în cursul zilei de miercuri, anunțând oficial că schimbările climatice reprezintă o urgență. În acest sens, a anunțat și un pachet de acțiuni executive, făcând o promisiune că lucrurile vor fi luate mult mai în serios de acum înainte. Declarațiile au fost făcute în timpul unei vizite în Massachusetts, în timp ce un val de căldură istoric lovește din plin atât Europa, cât și Statele Unite.

Încălzirea globală îl îngrijorează pe Joe Biden

Promisiunea de ajutor a inclus noi finanțări pentru centrele de răcire și promovarea unor noi proiecte eoliene off-shore în Golful Mexic. Cu toate acestea, se pare că acțiunile anunțate nu corespund cerințelor parlamentarilor democrați și ale activiștilor de mediu care doresc ca Joe Biden să declare oficial o urgență climatică, acest lucru permițând utilizarea Legii cu privire la producția de apărare pentru a accelera producția unei game cât mai mari de produse și sisteme de energie regenerabilă.

Mai bine de zeci de milioane de oameni din SUA trăiesc în prezent sub avertismente de căldură severă săptămâna aceasta, și se tem că lucrurile nu se vor opri aici.

Încălzirea globală este, cu siguranță, o amenințare existențială pentru națiunea noastră și pentru lume. Sănătatea cetățenilor noștri și a comunităților noastre este în joc. Așa că trebuie să acționăm rapid. Nu avem nicio scuză”, a spus președintele Biden în discursul de miercuri, în fața unei foste centrale electrice pe cărbune din orașul Somerset.

Schimbari climatice. Obiectivul Acordului de la Paris de a limita incalzirea globala nu poate fi indeplinit. „Ar putea atinge 4°C pana la sfarsitul acestui secol”
Incalzirea globala

Recent, Joe Biden a fost supus unei presiuni imense după ce senatorul democrat conservator Joe Manchin a declarat săptămâna trecută că nu este pregătit să susțină prevederile cheie privind clima în Congres, acest lucru reprezentând o pierdere uriașă în Senat.

Urmează ca în scurt timp Agenția Federală pentru Managementul Urgențelor să pună la dispoziție fonduri de 2,3 miliarde de dolari pentru a ajuta statele să construiască centre de răcire pentru a face față căldurii excesive, dar și pentru a aborda alte impacturi ale schimbărilor climatice, a declarat Casa Albă.

Finanțarea care urmează să fie dată va merge pentru extinderea controlului inundațiilor, susținerea utilităților, modernizarea clădirilor și ajutarea familiilor pentru a putea plăti costurile de încălzire și răcire și va include 385 de milioane de dolari pentru a ajuta statele să finanțeze unități de aer condiționat în case și centre de răcire comunitare.

Cu puțin timp înainte de conferința climatică de la Glasgow, președintele Joe Biden a promis că SUA vor oferi 11,4 miliarde de dolari pe an ca finanțare pentru climat până în 2024 cu scopul de a ajuta țările în curs de dezvoltare să abordeze și să se pregătească pentru schimbările climatice. Cu toate acestea, în luna martie a reușit să obțină numai 1 miliard de dolari de la Congres.

Astfel că anunțul de miercuri arată că Joe Biden este decis în eforturile sale, însă este și precaut, pentru că nu poate risca să abuzeze de puterile sale prezidențiale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...