Ofertă uluitoare pentru Ianis Hagi. Cine îi umple de bani pe belgienii de la Genk

Marian Cărăvan 17.04.2020, 17:19
Ofertă uluitoare pentru Ianis Hagi. Cine îi umple de bani pe belgienii de la Genk

E tot mai mare interesul pentru Ianis Hagi, internaționalul român care a jucat în acest an în Scoția. S-a aflat ce ofertă uluitoare a fost făcută pentru Ianis și cine îi poate umple de bani pe belgienii de la Genk.

Ofertă uluitoare pentru Ianis Hagi. Cine îi umple de bani pe belgienii de la Genk

Venit în iarnă la Glasgow Rangers sub formă de împrumut de la Genk, Ianis Hagi a confirmat așteptările, iar acum este vânat de echipe mari ale Europei. Cei de la Rangers au posibilitatea de activare a clauzei de cumpărare a jucătorului român, fixată de Genk la 5 milioane de euro, însă greutățile financiare prin care trece gruparea de pe Ibrox Park îi fac pe oficialii echipei din Scottish Premiership să nu plătească suma cerută pentru un transfer definitiv. În acest caz, Ianis s-ar întoarce în Belgia, la finalul sezonului. Fiul lui Gică Hagi este dorit însă intens de Lazio, gruparea surpriză din acest sezon de Serie A, care ar fi dispusă să ofere nu 6 milioane, cât se vehicula până acum, ci chiar 10 milioane de euro pentru a-l aduce pe internaționalul român în capitala Italiei.

Informația ar fi apărut în ediția tipărită a celebrului cotidian Gazzetta dello Sport, jurnaliștii italieni subliniind interesul lui Lazio pentru fotbalistul de 21 de ani. Dacă Lazio și Genk ajung la o înțelegere, Ianis Hagi s-ar întoarce astfel în Serie A, unde a mai jucat, însă fără succes, la Fiorentina. Acum, cu experiența acumulată, s-ar putea prezenta la un alt nivel, la echipa la care activează de ani buni un alt fotbalist român, Ștefan Radu.

Planurile lui Lazio. Ianis Hagi le-a „luat ochii” italienilor

Lazio îl vânează mai demult pe Ianis Hagi, iar acum are ocazia să acționeze pentru a-și asigura serviciile fotbalistului. Mai ales că totul s-ar încadra în planurile grupării din capitala Italiei de împrospătare a lotului cu jucători tineri și talentați. Iar Ianis Hagi se află în fruntea listei de achiziții a lazialor, care se îndreaptă spre grupele Ligii Campionilor.

„Cheia acestei operaţiuni poate fi Ştefan Radu (n.r. – fotbalist la Lazio), care probabil îşi va ajuta compatriotul să adapteze la Roma şi la noul club”, notează metropolitanmagazine.it.

Astfel, Ianis Hagi ar urma revină în Serie A, unde a jucat foarte puțin, între 2016 și 2018, atunci când s-a aflat sub contract cu Fiorentina. Ulterior, Ianis Hagi a revenit la Viitorul, care l-a vândut la Genk în vara anului 2019. Românul nu s-a adaptat însă în Belgia, iar în iarna acestui an a fost împrumutat la Rangers, cu opţiune de transfer definitiv pentru cinci milioane de euro.

Până ca fotbalul european să fie întrerupt de criza sanitară, internaţionalul român a jucat în 11 meciuri pentru Rangers şi a reuşit să înscrie trei goluri şi să dea două pase decisive.

Urmăriți Impact.ro și pe