Job-ul din Londra plătit cu 5.000 de lire pe lună. Mulți români îl pot face foarte ușor

Nicu Stan 18.10.2021, 15:22
Job-ul din Londra plătit cu 5.000 de lire pe lună. Mulți români îl pot face foarte ușor

Job-ul din Londra care se plătește cu 5.000 de lire pe lună. Mulți români îl pot face foarte ușor. Despre ce loc de muncă este vorba, vedeți în rândurile de mai jos.

Anglia oferă salarii de 5.000 de lire sterline. De ce salariați este nevoie

Addison Lee Ltd., una dintre cele mai mari firme de taxi din Londra, oferă salarii lunare de 5.000 de lire sterline, ceea ce înseamnă 6.861 de dolari,  pentru a recruta șoferi, în contextul în care firma se confruntă cu lipsa forței de muncă pentru această meserie la nivel național, relatează Bloomberg.

Salariul de 5.000 de euro se aplică din prima lună și presupune ca șoferii să efectueze 140 de curse, a precizat compania Addison Lee Ltd. Printre avantajele suplimentare se numără zilele libere plătite, precum și pensie.

Se cauta soferi de taxi in Anglia. Salariile dsunt de 5000 de lire sterline
Se cauta soferi de taxi in Anglia. Salariile dsunt de 5000 de lire sterline

Brexitul a creat deficitul de angajați

Brexitul a lăsat Anglia cu un deficit de lucrători în industrii, învcepând de la agricultură și bănci la retail și transport. Astfel, lipsa șoferilor de camion a declanșat o penurie de combustibil și blocaje în porturi. De asemenea, în această săptămână, Guvernul britanic a relaxat regulile de imigrare pentru a atrage măcelari din străinîtate.

Acum, Addison Lee încearcă să angajeze 1.000 de șoferi de taxi, după ce numărul de călătorii a crescut cu peste 40% între august și septembrie 2021. Astfel, compania se așteaptă ca această creștere să continue până după sărbătorile de iarnă.

Marea Britanie, lipsă acută de șoferi de TIR

De asemenea, Anglia se confruntă și cu o lipsă acută de șoferi de TIR. Astfel, Marea Britanie anunță un deficit de 100.000 de șoferi de camioane.

Astfel, guvernul britanic lucrează la un sistem de vize temporare pentru a soluționa criza de șoferi de camion, care a perturbat grav economia țării.

Legislația imigrației, modificată

Modificarea regulilor în ceea ce privește imigrația va avea loc doar pentru o perioadă limitată și ar exista un plafon al numărului de angajați autorizați să intre în Regatul Unit. Astfel, ar putea fi eliberate aproximativ 5.000 de vize temporare.

Asociația Transportatorilor Rutieri estimează că Marea Britanie are nevoie de aproximativ 100.000 de șoferi de vehicule grele și că criza de forță de muncă a fost agravată atât de pandemia de coronavirus, precum și de Brexit.

Anglia are combustibil, nu are cine să-l care

Guvernul britanic a anunțat că nu există lipsă de combustibil la rafinării și a îndemnat britanicii să nu se panicheze.

De asemenea, ministrul pentru Afaceri, Greg Hands, a spus că mai puțin de 1% din stațiile de benzină au fost închise și că există ”suficientă benzină disponibilă pentru utilizare normală în această perioadă a anului”.