Armata britanică, pregătită să intervină în criza benzinei. Situație fără precedent în Anglia

Stan Filon 29.09.2021, 08:09
Armata britanică, pregătită să intervină în criza benzinei. Situație fără precedent în Anglia

Criza carburanțulor se adâncește în Marea Britanie! Șoferii au început să doarmă efectiv în benzinării, în speranța că vor prinde destul combustibil încât să-și facă plinul. Mulți rămân însă fără motorină, iar tensiunea crește în fiecare zi, astfel încât premierul Boris Johnson a cerut armatei să fie pregătită să intervină!

Armata britanică este pregătită să intervină în criza benzinei

O treime dintre benzinăriile gigantului British Petroleum au rămas fără combustibili, iar 85% dintre benzinăriile independente afișează mesaje precum ”Nu avem combustibili” sau pur și simplu ”Închis”.

Oamenii sunt din ce în ce mai disperați, iar providențialul calm englezesc este pe cale să se termine. ”A trebuit să mă duc la cinci staţii. Rezervorul este aproape gol”, declară Lisa Wood pentru AFP în timp ce aşteaptă de peste o oră într-o staţie de alimentare cu carburanţi în apropiere de celebrul London Bridge, în centrul Londrei.

Armata britanica este pregatita sa intervina in criza benzinei
Armata britanica este pregatita sa intervina in criza benzinei

”Nu mai suntem «british»”

În acest timp, cineva a încercat să se bage în față, iar femeia a reacționat imediat: ”Întoarce-te la coadă! Eşti aici de abia cinci minute!”Femeia a recunoscut că ”nu e prea britanic” să te enervezi, dar ”atunci când există o criză, nu mai suntem «british»”.

Aceeași situație se regăsea și la o altă benzinărie, de data asta la est de Londra. Peste 50 de mașini formau deja o coadă considerabilă de doritori de combustibil, iarceasul nu trecuse de 6 dimineața. Mulți au recunoscut că au dormit efectiv în benzinărie.

Combustibilul din ce în ce mai puțin încinge spiritele, iar mai multe publicații au început să posteze filmulețe cu oameni nervoși în benzinării. Potrivit PRA, o asociaţie a distribuitorilor de carburanţi, până la două treimi dintre staţiile independente din ţară – 5.500 dintre cele 8.000 – au rămas fără carburanţi duminică, ”iar celelalte erau aproape goale”.

Marea Britanie, după Brexit

Criza combustibililor a izbucnit la mijlocul săptămânii trecute, după divulgarea în presă a unui raport confidenţial al British Petroleum (BP) adresat guvernului britanic, care atrăgea atenția asupra faptului că carburanții sunt din ce în ce mai puțini.

Situația pare că scapă de sub control, așa că premierul Boris Johnson a cerut armatei britanice să fie pregătită să intervină pentru a-i oferi ajutor. Autoritățile spun că această criză nu are legătură cu Brexit-ul, însă s-a decis acordarea a 5.000 de vize pentru șoferi, care să muncească din nou în Marea Britanie. În plus, se vor acorda și 2500 de vize pentru muncitori în fermele de pui.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...