Jignirea adusă României de către un senator rus. Cuvinte dure, la adresa statului membru NATO

Stan Filon 23.01.2023, 23:13
Jignirea adusă României de către un senator rus. Cuvinte dure, la adresa statului membru NATO

România a fost jignită în ultimul hal de un senator rus. Acesta a analizat interviul pe care președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a acordat revistei Politico. Oficialul rus a evaluat mai apoi posibilitățile pe care le va avea Republica Moldova în viitorul apropiat, iar atunci a adus vorba și de România.

Jignirea adusă României de către un senator rus

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a acordat recent un interviu pentru publicația Politico în care a vorbit despre războiul din Ucraina și despre ce măsuri ar dori să adopte pentru evitarea unei situații similare pentru poporul său. Politicianul a recunoscut că imediat după izbucnirea războiului din Ucraina autoritățile moldovene au început să discute tot mai des despre renunţarea la neutralitatea înscrisă în Constituţie pentru a se alătura „unei alianțe mai mari”.

„La Chişinău, pe fundalul conflictului ucrainean, se analizează dacă se va renunţa la statutul de neutralitate consacrat prin Constituţie în favoarea aderării la o „alianţă mai mare”, a fost declarația Maiei Sandu care a atras atenția Rusiei.

Jignirea adusa Romaniei de catre un senator rus
Jignirea adusa Romaniei de catre senatorul rus Andrei Klimov (foto)

„A trăit în URSS până la 20 de ani”

Cel care a vorbit despre această problemă a fost senatorul rus Andrei Klimov, care s-a decis să avertizeze Chișinăul că riscă „repetarea scenariului ucrainean”.

„Doamna are 50 de ani. Aşa că a trăit în URSS până la 20 de ani. Ea ar trebui să cunoască istoria noastră comună şi să ştie că nu este necesar să încredinţeze Occidentului destinul poporului. Acei membri pro-americani ai NATO tocmai acum au nevoie de mai multă carne de tun pentru a lupta cu Rusia pe câmpul de luptă. Populaţia ucraineană, mulţumită lui Biden şi colegilor săi europeni, se reduce pe zi ce trece. Numărul acestora pe teritoriile aflate sub controlul regimului marionetă de la Kiev este deja de aproape două ori mai mic decât în URSS. Pierderile totale, milioane de oameni, sunt de multe ori (!) mai mari, de altfel, decât întreaga populaţie a Moldovei. Iar economia şi sfera socială a celei mai dezvoltate republici din URSS – Ucraina – se află acum în ruină datorită executorilor săi pro-NATO.

Doamna Sandu este atât de indiferentă faţă de moldoveni şi atât de dependentă de Washington, de servitorii săi europeni, încât este gata să repete politica sinucigaşă a unor trădători de ţară din Ucraina vecină, precum Poroşenko şi Zelenski?!” – se întreabă senatorul.

Amenințări la adresa Republicii Moldova

În continuare, senatorul rus vorbește despre un eventual teatru de război al NATO pe teritoriul Republicii Moldova, dar vorbește în termeni duri și despre o eventuală unire a Republicii Moldova cu România, despre care spune că este cel mai înapoiat stat membru NATO.

„Nu este timpul, dragi cetăţeni ai ţării vecine, să trageţi propriile concluzii cu privire la gândurile actualilor voştri şefi de a transforma teritoriile moldoveneşti într-un alt teatru de operaţiuni militare NATO? Sau poate că scopul lui Sandu & comp este de a transforma Moldova, încă neutră şi formal independentă, într-o provincie a României din NATO (poate, unul dintre cele mai înapoiate state membre NATO)?”, scrie senatorul.

Senatorul rus amenință în continuare Republica Moldova și spune de când au început problemele Ucrainei. Mai exact, acesta recunoaște că problemele Ucrainei au început de când au început să vorbească despre aderarea la NATO, lucru pe care acum îl face și Republica Moldova.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...