Japonia, atacată cu rachete de Coreea de Nord. Informații de ultimă oră

Badea Violeta 15.06.2023, 17:05
Japonia, atacată cu rachete de Coreea de Nord. Informații de ultimă oră

Anunț de ultimă oră! Coreea de Nord a lansat joi, pe data de 15 iunie, două rachete balistice, ce au căzut în Marea Japoniei, în zona sa de activitate economică, a anunțat, în urmă cu puțin timp, Ministerul sud-coreean al Apărării. Iată mai multe detalii!

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice spre Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat, astăzi, două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune spre apele sale estice, după cum a transmis armata sud-coreeană, într-o reluare a activităților sale de testare a armamentului pentru a protesta față de exercițiile cu focuri reale sud-coreene și americane care tocmai s-au încheiat, pe care le consideră o repetiție de invazie.

La finalul lunii mai, nord-coreenii au încercat să plaseze pe orbită primul lor satelit de spionaj, însă au eșuat. Statul Major interarme al Coreei de Sud a declarat că a detectat joi seara lansările nord-coreene din regiunea capitalei sale.

Acesta a precizat că armata sud-coreeană și-a sporit dispozitivul de supraveghere și își menține starea de pregătire în strânsă coordonare cu Statele Unite. Ministerul japonez al Apărării a declarat, de asemenea, că a detectat o posibilă rachetă balistică lansată de Coreea de Nord.

Paza de coastă japoneză a alertat navele aflate în apele dintre Peninsula Coreeană și Japonia și mările Pacificului de Nord, avertizându-le să evite căderea obiectelor. Nu au existat rapoarte imediate privind daune aduse navelor sau aeronavelor.

Citește și Un copil de doi ani a fost condamnat la închisoare pe viață în Coreea de Nord pentru o biblie!

Coreea de Nord a lansat doua rachete balistice
Coreea de Nord a lansat doua rachete balistice

Coreea de Nord este nemulțumită de exercițiile rivalilor săi

Lansarea a avut loc la câteva ore după ce trupele sud-coreene și americane au încheiat joi o a cincea rundă de exerciții cu focuri reale la scară largă în apropierea graniței puternic fortificate a Coreei.

Cu aproximativ 30 de minute înainte de lansare, armata nord-coreeană a promis, de asemenea, un răspuns nespecificat la exercițiile rivalilor săi, pe care le-a numit ”provocatoare și iresponsabile”.

”Răspunsul nostru la (exercițiile sud-coreene-americane) este inevitabil”, a declarat un purtător de cuvânt neidentificat al Ministerului nord-coreean al Apărării, într-o declarație preluată de presa de stat.

”Forțele noastre armate vor contracara pe deplin orice formă de mișcări demonstrative și provocări ale inamicilor”, a mai precizat el.

Citește și Coreea de Nord, declarație acidă pentru G7: „Poziţia RPDC, ca stat deţinător de arme nucleare va rămâne o realitate de necontestat”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...