Japonezii lansează măștile cu aer condiționat! Sunt ideale pentru sezonul cald

Diana Radu 14.05.2020, 15:10
Japonezii lansează măștile cu aer condiționat! Sunt ideale pentru sezonul cald

În contextul în care se apropie sezonul cald, purtarea măștii va fi o adevărată provocare. Medicii susțin că purtarea măștilor pe caniculă ar putea duce la înmulțirea decselor, precum și la deshidratare. În acest sens, japonezii au creat măști cu aer condiționat.

Japonezii lansează măștile cu aer condiționat

În Japonia peste 1.000 de oameni mor anul din cauza căldurii, așa că antreprenorii japonezi s-au gândit la câteva soluții pentru purtarea măștii pe caniculă. Una dintre soluții și anume masca „rece” a fost lansată de către una dintre cele mai mari companii textile din Japonia. Soluțiile ar urma să fie implementate în toată Asia, nu doar în Japonia.

Masca „rece” permite un mai bun transfer al căldurii și un nivel mai mare de confort. De asemenea, poate fi refolosită, iar filtrul din interior poate fi schimbat. „Nu scade efectiv temperatura, dar induce o senzație de răcoare”, spune Tomoyuki Miyamoto, șeful companiei.

japonia, masti cu aer conditionat, pandemie
Japonezii lansează măștile cu aer condiționat

Și compania Knit-wise produce măști răcite, însă spre deosebire de cele de mai sus, acestea oferă o senzație de răcoare doar pe termen scurt. Măștile sunt ambalate într-o cutie din sticla şi sunt răcite la câteva grade sub zero în automate. Astfel, dcâteva minute de purtare, redevin măşti normale.

„E o parodie”, spune şeful companiei, Katsuyuki Goto. Cu toate acestea compania a vândut peste 10.000 de bucăţi într-o lună. Katsuyuki Goto spune că va lansa un model de mască în compoziția căreia va pune gel, pentru a oferi o senzație de răcoare pentru o perioasă mai lungă de timp.

Un medic infecționist din Japonia spune că pe lângă niște măști răcoroase este important și asigurarea unui mediu social în care oamenii să-și poată da jos masca regulat pentru a se hidrata. Acesta mai spune că trebuie să se facă o diferenţă între măştile pentru uz medical, din materiale mai dense, şi cele de uz general.

Urmăriți Impact.ro și pe