EXCLUSIV. Internat la Terapie Intensivă la „Floreasca”, Nelu Ploieşteanu are nevoie de „o mare minune dumnezeiască” ca să scape. Soţia lăutarului a ajuns şi ea la spital

Alexandru Catalan, Ioana Nicolae 22.03.2021, 16:54
EXCLUSIV. Internat la Terapie Intensivă la „Floreasca”, Nelu Ploieşteanu are nevoie de „o mare minune dumnezeiască” ca să scape. Soţia lăutarului a ajuns şi ea la spital

Nelu Ploieşteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică lăutărească din ultimele decenii, are nevoie de o minune dumnezeiască pentru a rămâne în viaţă. Internat de săptămâna trecută în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca, Ion Dumitrache, alias Nelu Ploieşteanu, se zbate de mai bine de patru zile între viaţă şi moarte.

Soţia lui Nelu Ploieşteanu, afectată grav de vestea îmbolnăvirii lăutarului

Vestea a surprins-o atât de tare pe soţia sa, Elena, încât aceasta a leşinat, iar în căderea şi-a spart capul, fiind necesară o scurtă vizită la medic, şi în cazul ei, pentru a-i fi aplicate câteva fire de sutură neresorbabile.

„Săraca femeie, la câte a pătimit în ultimele luni numai asta nu-i mai trebuia pe cap. Dar ce să faci când e să vină toate cele rele peste tine? Înduri şi te rogi să ieşi la liman!”, a declarat pentru impact.ro Mitriţă, vărul lui Nelu Ploieşteanu, cel care a cântat alături de acesta ani buni în diverse restaurante bucureştene, unde asigurau programul de seară şi buna dispoziţie a clienţilor.

„Nea Nelu s-a dus târziu la spital. A tras de el cât a putut, că aşa e în meseria asta a noastră, a lăutarilor. Tragem de noi, să mai cântăm o seară şi încă una, până când nu mai putem. Mai ales în vremurile astea, când nu mai găseşti aproape nimic, e foarte, foarte greu. Aşa că a ajuns la spital, într-o condiţie foarte grea. Mă gândesc că o fi sperat până în ultima clipă că nu are nimic grav. Şi, când colo?!”, mai spune acelaşi Mitriţă.

El spune că cei din familia lui Nelu Ploieşteanu ţin zilnic legătura cu medicii care au grijă de viaţa acestuia:

„Ştiu că merge în fiecare zi cineva din familie la spital şi coboară câte un medic să vorbească cu ei, căci ştiţi că nu se poate intra în secţia cu pricina. Medicii de acolo ne-au spus doar atât: e nevoie de o minune dumnezeiască, de o mare minune, ca să vă garantăm că va scăpa. Noi facem tot ce este omeneşte posibil, dar organismul lui e cel ce dă bătălia, nu noi!”.

Nelu Ploieşteanu are nevoie de
Nelu Ploieşteanu are nevoie de „o mare minune dumnezeiască” ca să scape

„Nu există cuvinte care să vorbească despre durerea noastră”

În plus, membrii familiei s-ar fi consultat şi cu alţi doctori, inclusiv cu un amic al familiei, doctor la „Matei Balş”, din partea căruia au primit cam acelaşi tip de răspuns.

„Nu există cuvinte care să vorbească despre durerea noastră. Nu putem decât să ne rugăm acum pentru Nelu şi să sperăm că poate încă lupta, deşi am înţeles că plămânii lui sunt foarte afectaţi. În meseria asta a noastră, cu nopţi nedormite, nenumărate, cu sute de pachete de ţigări consumate, uneori chiar nemâncaţi, se adună multe necazuri.

Dar noi suntem optimişti. Nea Nelu Ploieşteanu a fost mereu un luptător şi cred că aşa va fi şi acum. Se va ridica de pe patul spitalului şi va face haz de necaz. Să-l vedem noi acasă, că după aia ştim ce avem de făcut!”, a concluzionat vărul acestuia.

Nelu Ploieşteanu, care va împlini la jumătatea lunii decembrie 71 de ani, a devenit un nume sonor al muzicii lăutăreşti în urmă cu circa patru decenii, după turnee făcute în vestul Europei, dar şi prin faptul că le-a cântat „puternicilor zilei”, cum ar fi Nicu Ceauşescu, Ion Iliescu şi Traian Băsescu.

Printre partenerii săi de cântat s-au numărat şi două nume sonore ale scenei româneşti, Ştefan Iordache şi Gheorghe Dinică.

Urmăriți Impact.ro și pe