Nelu Ploieşteanu, în stare gravă la spital din cauza covid-19. „Plămânii, afectaţi în proporţie de 70%”

Ioana Bucur 18.03.2021, 09:13
Nelu Ploieşteanu, în stare gravă la spital din cauza covid-19. „Plămânii, afectaţi în proporţie de 70%”

Nelu Ploieșteanu, în stare gravă la spital din cauza covid-19: intubat, cu plâmânii aproape distruși și abia respirând. Iubitul artist este internat de mai multe zile la Spitalul Floreasca din București, având plămânii afectați în proporție de 70% . Apelul disperat transmis de familia sa.

Nelu Ploieşteanu, în stare gravă la spital din cauza covid-19

Nelu Ploieşteanu, în stare gravă la spital din cauza covid-19. Familia este doborâtă de durere și disperare. Jurnalista Mara Bănică a dezvăluit, pe pagina sa de Facebook, că artistul este internat la Spitalul Floreasca din București, în stare gravă, în urma infectării cu SARS-CoV-2.

„În urmă cu două minute am închis telefonul cu una dintre fiicele lui nea Nelu Ploieşteanu. Este intubat în stare extrem de gravă, bolnav de Covid, cu o saturaţie de 50% şi cu plămânii afectaţi în proporţie de 70%”, a scris Mara Bănică, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit jurnalistei, familia lui Nelu Ploieșteanu este distrusă, nemaiștiind nimic despre evoluția stării artistului de aproape 24 de ore. Aneta, fiica sa, a lansat un apel către cadrele medicale ale spitalului, rugând să se găsească totuși o cale de comunicare.

„Acest mesaj este un strigăt disperat al familiei către medicii de la Floreasca, care în ultimele 24 de ore, stresaţi şi obosiţi pe bună dreptate, nu au găsit calea de a comunica cu fiica artistului, Aneta. În astfel de momente, în care părintele tău se luptă pentru fiecare respiraţie, ai vrea să dai viaţă de la tine, doar că să trăiască. Dragi cadre medicale, vă e greu de un an de zile în lupta voastră continuă. Dar puţină empatie şi o vorbă bună pot schimba enorm starea unui om. Vă mulţumesc”, a mai scris Mara Bănică.

Nelu Ploieșteanu, în stare gravă la spital din cauza covid-19

„Primesc o pensie de doar 800 de lei, după 55 de ani de muncă. Aș muri de foame, dacă n-aș cânta în local”

Într-un interviu în exclusivitate acordat redacției Impact, Nelu Ploieșteanu dezvăluia că nu s-ar putea întreține din pensia modestă pe care o primește de la stat, fiind nevoit să își rotunjească veniturile, din programul muzical susținut, seară de seară, într-un local vestit, „Cascada”, în Slănic Moldova.

„În București nu mai am ce face, m-am mutat aici, cu soția, cânt la un local, de doi ani, este un loc de muncă sigur, nu-s probleme mari pe aici cu pandemia. Cânt zilnic, de la orele 18.00 la 20.00, merge bine, sunt mulțumit, Doamne-ajută! Aș muri de foame, vai de capul nostru, dacă n-aș cânta în local! Primesc o pensie de doar 800 de lei, după 55 de ani de muncă, pensii mici au și colegele mele, solistele Maria Dragomiroiu (n.r.- ea a declarat că primește 1.200 de lei) și Maria Cârneci”, ne-a spus, în exclusivitate pentru impact.ro, Nelu Ploieșteanu.

Născut într-o familie de lăutari

Nelu Ploieșteanu, pe numele său real, Ion Dumitrache, s-a născut pe 16 decembrie 1950 în satul Ciorani, județul Prahova. Este copil de lăutari, din tată în fiu. Avea doar șae ani când mânuia deja acordeonul, iar primii bani in muzică îi câștiga înainte de vârsta majoratului, la 17 ani. După Revoluție, în perioada 1990-1998, a devenit simbolul celebrului restaurant „Șarpele Roșu” din Capitală. Printre cei care s-au bucurat de muzica lui și care au avut chiar colaborări cu Nelu Ploieșteanu au fost marii actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...