Iubitor de câini sau de pisici? Ce spune despre tine această caracteristică, un studiu dezvăluie aspecte nebănuite despre cei care preferă felinele

Badea Violeta 16.03.2023, 18:25
Iubitor de câini sau de pisici? Ce spune despre tine această caracteristică, un studiu dezvăluie aspecte nebănuite despre cei care preferă felinele

Câinii și pisicile sunt, fără dar și poate, cele mai populare animale de companie din întreaga lume. În timp ce unii oameni iubesc ambele creaturi în egală măsură, alții manifestă o preferință clară pentru câini sau pentru feline. Ei bine, află că iubitorii de câini și iubitorii de pisici au personalități foarte diferite. Vezi mai multe detalii în rândurile de mai jos.

Ce personalitate ai în funcție de animalul de companie pe care-l preferi

Ești mai degrabă o persoană care preferă câinii sau pisicile? Animalul pe care îl preferi sau cu care alegi să trăiești spune multe despre personalitatea ta, conform oamenilor de știință.

„Există diferențe notabile între persoanele care se simt mai apropiate de câini și cele care preferă pisicile”, spune un psiholog de la Universitatea din Texas, care a studiat modul în care se schimbă personalitatea în funcție de afinitatea pentru câini sau pisici la 4.565 de cetățeni.

Primul fapt curios? Judecând după rezultatele acestuia, persoanele care preferă câinii își exprimă sentimentele față de animalele acestea cu mult mai mult entuziasm.

46 la sută dintre respondenți spun că se simt mai apropiați de câini, în timp ce 28 la sută spun că iubesc mai mult pisicile. Și restul? Fie nu sunt foarte prietenoși cu acești tovarăși blănoși, fie iubesc caninii și felinele în egală măsură.

Citește și Cel mai bun cadou pentru câini și pisici. Specialiștii s-au pus, în sfârșit, de acord!

caini si pisici
Ce personalitate ai in functie de animalul de companie pe care-l preferi

Iubitorii de câini sunt mai extrovertiți

Persoanele intervievate au fost rugate să se definească, prin intermediul unui chestionar și a unor întrebări succesive despre personalitatea și stilul lor de viață. Și, după cum se pare, există o discrepanță notabilă între cei care spun că sunt iubitori de câini și cei care se declară pasionați de pisici.

Iubitorii de câini sunt mai extrovertiți și mai mulțumiți de viață decât cei care îndrăgesc pisicile. În plus, proprietarii de câini se descriu ca fiind mai blânzi și mai responsabili decât proprietarii de feline.

În schimb, iubitorii de pisici se percep ca fiind mai creativi și mai aventuroși decât iubitorii de câini. Totuși, ei recunosc că, de asemenea, sunt și mai predispuși la anxietate.

Pisicile sunt adesea percepute ca fiind animale mai independente decât câinii. Iar această caracteristică îi afectează pe oamenii care decid să trăiască cu o pisicuță blănoasă.

Aceasta este concluzia unui alt studiu interesant privind diferențele dintre proprietarii de câini și cei de pisici, realizat de psihologul Stanley Coren, de la Universitatea British Columbia din Vancouver (Canada) și membru al Asociației Americane de Psihologie.

„Oamenii care trăiesc cu pisici sunt diferiți de cei care își împart viața cu un câine”, spune expertul. În măsura în care cei care preferă felinele se bucură mai mult de singurătatea lor. Și au cu 30% mai multe șanse să trăiască singuri, fără alți oameni acasă, potrivit acestui cercetător.

„Să se căsătorească, să-și întemeieze o familie și să aibă copii este mai tipic pentru cei care se declară iubitori de câini”, mai precizează Coren, care a studiat aceste preferințe la un total de 6.149 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 94 de ani.

Citește și Dieta vegană pentru câini și pisici, între adevăr și ficțiune: ce spun cercetătorii!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...