„Iubirea prefăcută”, o nouă modalitate de escrocherie. Vezi cum să nu te lași păcălit

Daniela Alexandru / 07.11.2020, 16:53
„Iubirea prefăcută”, o nouă modalitate de escrocherie. Vezi cum să nu te lași păcălit

O nouă modalitate de escrocherie. Se știe că românul este inventiv, iar când vine vorba de infracțiuni nu mică ne este mirarea să aflăm noile modalități prin care unii fac bani. Din cauza pandemiei de coronavirus oamenii au început să caute modalități online de fraudă. Este și cazul metodei „iubire prefăcută”.

Cum funcționează „Iubirea prefăcută”?!

Polițiștii atrag atenția asupra unei noi metode de fraudare. Cu alte cuvinte, nu mai este la modă metoda „Accidentul”, acum „Iubirea prefăcută” este în vogă. Infractorul pretinde că este îndrăgostit şi că îşi doreşte o relaţie cu potenţiala victimă, iar după ce îi câştigă încrederea, îi cere bani, cadouri sau date bancare. Escrocheria debutează printr-o simplă propunere de întâlnire cu o femeie, însă se poate ajunge apoi la şantaj şi ameninţări.

Infractorul pretinde că este îndrăgostit şi că îşi doreşte o relaţie cu potenţiala victimă, iar după ce îi câştigă încrederea, îi cere bani, cadouri sau date bancare. Dacă victima nu acceptă să trimită bani, escrocul va recurge la şantaj, cere din ce în ce mai mult, iar în cazul în care victima refuză să răspundă solicitărilor, este şantajată”, precizează polițiștii.

Iubire prefacuta, o noua modalitate de escrocherie
Indragostiti

 Dacă îți cere poze intime, e posibil să fie un infractor!

Oamenii legii trag un semnal de alarmă cu privire la această metodă de fraudă pentru că ea se poate sfârși cu santaj. Dacă persoana recent cunoscută în mediul online vă declară dragostea, vă scrie mesaje vagi care conțin greșeli de exprimare și mai ales dacă vă solicită filme sau fotografii în ipostaze intime este bine să luați în calcul că s-ar putea să fie vorba despre o escrocherie.

Verificaţi profilurile şi fotografiile persoanelor; fiţi atenţi la greşelile gramaticale, neconcordanţele în informaţii şi scuzele de tipul «camera mea web nu funcţionează»; nu transmiteţi materiale compromiţătoare, care ar putea fi folosite la şantaj; dacă vreţi să vă întâlniţi cu o persoană cunoscută pe internet, spuneţi familiei ori prietenilor locul şi perioada; Atenţie la solicitările de bani! Nu trimiteţi niciodată bani, datele cardului ori alte detalii financiare ori copii ale actelor personale! Cu cât trimiteţi mai mult, cu atât vor cere mai mult”, atrag atenţia poliţiştii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI