Cum răspunde USR acuzațiilor de fraudă la vot lansate de PSD. Reacție tranșantă

Mirabela Vasile 01.10.2020, 15:51
Cum răspunde USR acuzațiilor de fraudă la vot lansate de PSD. Reacție tranșantă

Cum răspunde USR acuzațiilor de fraudă la vot. USR-Plus vine cu o reacție dură după ce PSD i-a acuzat de fraudă în ceea ce privește primăria Sectorului 1. Liderul USR a spus că “scăparea de PSD și de această mizerie pe care primarul Tudorache a implementat-o în sectorul 1 este o chestiune de viață și de moarte pentru democrația din România”.

Cum răspunde de fapt USR acuzațiilor de fraudă la vot. Reacția pune punctul pe ”i”

“Situația reală este urmtoarea: PSD a pierdut alegerile la București. La sectorul 1, primarul Tudorache refuzând să-și accepte înfrângerea a încercat să fraudeze, au fost prinși încercând să fraudeze alegerile cu tot acel teanc de procese verbale în alb, cu tot acel atelier de falsificat procese verbale și atunci, în disperare de cauza au zis să inventeze o minciună mai mare, că poate prostesc și sperie populația și de data aceasta.

O să demontez fiecare minciună, ca să fie foarte clar pentru fiecare bucureștean, nu doar că Clotilde Armand este primarul sectorul 1, dar și faptul că scăparea de PSD și de această mizerie pe care primarul Tudorache a implementat-o în sectorul 1 este o chestiune de viață și de moarte pentru democrația din România.”, spune Dan Barna.

Ce a spus liderul USR despre situatia de la primaria Sectorului 1
Ce a spus liderul USR despre situatia de la primaria Sectorului 1

De asemenea, acesta spune că s-a dorit să se creadî că imaginile ar fi fost de aseara, unde ”biroul era închis, iar niște useriști au venit, magic, pe horn cu chei false.”. Altfel, Bana a susținut vehement că e doar o minciună ordinară. Iar imaginile ar fi fost filmate chiar luni seară, când era plină activitate la Biroul Electoral. Totodată, acesta a adăugat că la momentul respectiv erau reprezentanți de la toate partidele.

”Al doilea aspect, ideea că s-a plecat cu niște saci pe ușa. Ușa aceea dă exact în biroul electoral al sectorului 1, în spațiul unde lucrau toți reprezentanțîi partidelor. Nimeni nu a furat vreun sac.

Următoarea minciună: USR ar fi furat sacii. Domnul care a plecat cu sacii este șoferul lui Tudorache, personal tehnic al BEC1, este în viața de zi cu zi angajat al primăriei sectorului 1, și el este cel care a plecat cu sacii în mână la dispoziția președintelui de secție. Dar ideea că vreun coleg de la USR ar fi manipulat acei saci este din nou o minciună.

O altă minciună: s-au deschis sacii în mod ilegal. Biroul Electoral a decis că acolo unde pe procesele verbale nu se inchideu cheile, au decis să verifice în saci, să numere pe listele de votanți să vadă câte semnături sunt pentru a putea să închidă procesul.”, a mai declarat liderul USR.

Urmăriți Impact.ro și pe