Gestul pe care Mirel Rădoi l-a făcut pentru naționala României. S-a aflat de-abia acum

Marian Cărăvan 05.11.2020, 13:56
Gestul pe care Mirel Rădoi l-a făcut pentru naționala României. S-a aflat de-abia acum

Mirel Rădoi a luat o decizie importantă în această perioadă în care a fost ținta criticilor, după eșecurile în lanț ale echipei naționale. Despre gestul selecționerului s-a aflat abia acum.

Gestul făcut de Mirel Rădoi pentru naționala României

Mirel Rădoi a făcut un gest pe care poate că nu mulți l-ar face. A ales într-un moment în care alții ar fi cedat presiunii venite din toate părțile. Mai ales că rezultatele echipei naționale nu erau cele scontate. În octombrie, naționala a parcurs o „săptămână neagră”, cu trei eșecuri consecutive, care au însemnat și ratarea calificării la turneul final EURO 2020. Barajul ratat cu Islanda, umilința din Norvegia și eșecul de acasă cu Austria i-au atras selecționerului Mirel Rădoi nenumărate critici. Unii i-au cerut demisa, alții l-au încurajat. Dincolo de toate acestea, rămâne decizia lui Mirel Rădoi, într-un moment critic pentru el și echipa națională.

Putea să spună „stop” și să-și vadă propriul interes. Selecționerul însă nu a făcut așa. Prin intermediul unui impresar, Mirel Rădoi a avut luna trecută o ofertă tentantă de la sud de Dunăre. Putea ajunge antrenorul campioanei din ultimii nouă ani în Bulgaria, Ludogoreț Razgrad, echipă la care joacă trei români: Claudiu Keșeru, Cosmin Moți și Dragoș Grigore, informează Digi Sport. Cu toate acestea, Mirel Rădoi a luat decizia de a rămâne pe banca tehnică a echipei naționale, pentru meciurile rămase de disputat în Liga Națiunilor. Este posibil ca în decizia selecționerului să fi cântărit și faptul că Mirel Rădoi nu deține încă licența PRO, necesară în cupele europene.

Mirel Radoi a refuzat oferta de la Ludogoret Razgrad
Mirel Radoi a refuzat oferta de la Ludogoret Razgrad

FRF merge pe mâna selecționerului Mirel Rădoi

Mulți i-au cântat prohodul lui Mirel Rădoi, după ce naționala României a suferit înfrângeri pe bandă rulantă. Nu mai puțin de trei eșecuri în decursul unei singure săptămâni. Asta a amplificat zvonurile conform cărora Mirel Rădoi ar demisiona de la cârma echipei naționale. Că lucrurile nu stau tocmai așa, o arată chiar Federația Română de Fotbal, pe site-ul oficial.

Astfel, într-un comunicat FRF se arată că echipa națională va disputa un meci amical cu prima reprezentativă a Belarusului, pe data de 11 noiembrie, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. FRF precizează clar, e vorba despre „echipa națională națională pregătită de Mirel Rădoi”. De aici nu se poate trage decât o singură concluzie, FRF merge în continuare pe mâna lui Mirel Rădoi, iar selecționerul nu își dă demisia.

„Pentru respectarea cerințelor UEFA privind numărul de partide al unei echipe reprezentative per an calendaristic și respectarea calendarului fixat de forul continental pentru început de noiembrie, FRF a perfectat un meci amical pentru prima reprezentativă.

Echipa națională pregătită de Mirel Rădoi va juca, astfel, o partidă de pregătire pe data de 11 noiembrie 2020, împotriva primei reprezentative a Belarusului, pe teren propriu. Ora disputării și stadionul urmează a fi stabilite și comunicate ulterior”, se arată în comunicatul FRF.

Naționala României mai are programate trei meciuri în acest an: amicalul cu Belarus (11 noiembrie), plus partidele din Liga Națiunilor, cu Norvegia (15 noiembrie) şi Irlanda de Nord (18 noiembrie).

Urmăriți Impact.ro și pe