Irina Loghin, adevărul despre ceea ce se întâmplă la Matei Balş. Ce spune despre medici

Cristian Cojocaru 30.01.2021, 14:30
Irina Loghin, adevărul despre ceea ce se întâmplă la Matei Balş. Ce spune despre medici

Una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică populară, Irina Loghin, a expus adevărul despre ceea ce se întâmplă în Institutul Matei Balş. Fiind internată anterior în pavilionul 5, aceasta povestește pentru Antena 3 despre lucrurile din spital.

Irina Loghin expune adevărul de la Matei Balş

Cântăreața a fost internată în același pavilion care ieri dimineață a fost cuprins de flărcări la spitalul Matei Balș din Capitală. Astăzi, Irina Loghin a povestit mai multe lucruri despre acel pavilion 5, printre care timpul petrecut în spital ca pacient infectat cu Covid-19. Aceasta a depăși cu bine perioada de boală și este recunoscătoare medicilor de la Institutul Matei Balș.

„Am fost la etajul 2 atunci. Am fost primită extraordinar de bine. Personalul s-a purtat impecabil. Nu numai cu mine, pentru că nici n-am fost recunoscută. M-am dus într-un fel deghizată, să nu bat la ochi.” a povestit Irina Loghin.

Artista nu își poate explica tragicul eveniment și cum s-a ajuns acolo. Irina Loghin, fiind îngrijită de medicii de acolo, nu poate da vina pe o neglijență a cadrelor medicale, o ipoteză în opinia sa fiind aglomerarea cu care se confruntă Institutul.

„Nu înțeleg cum s-a putut întâmplă. Eu cred că de la aglomerație. Sunt niște eroi. Atât medicii cât și asistentele de acolo.Am urmărit chiar de la prima ora ce s-a întâmplat. Eu cred că numai supra-aglomerația. Eu nu cred că de la ceva neglijență. Acești oameni au fost eroi și sunt în continuare. Prizele arătau foarte bine și tot holul acestui pavilion. Era curățenie, dezinfectat în fiecare dimineață, și pardoseală și clanțele de la ușă.” mai adaugă aceasta pentru Antena 3.

Artista nu își poate explica tragicul eveniment și cum s-a ajuns acolo.
Artista nu își poate explica tragicul eveniment și cum s-a ajuns acolo.

Anchetatorii au început audierile în cazul incendiului

Este a doua zi de la tragicul incendiu, iar procurorii împreună cu anchetatorii depun toate eforturile pentru a întelege cum s-a ajuns în acea situație și totodată pentru a găsi cel care se face vinovat de pierderea celor cinci vieți. În acest sens, astăzi au fost chemați la audieri mai mulți medici, asistente, infirmieri dar și brancardieri pentru a da cât mai multe explicații.

Unul dintre medicii care fac parte din personalul spitalului Matei Balș. medicul Căruntul, fiind și șeful secției de Covid din cadrul unității spitalicești, a fost chemat astăzi dimineață, împreună cu o asistentă. Cei doi au fost nevoiți să ofere cât mai multe explicații procurorilor dar și polițiștilor din cadrul serviciului Omoruri. Cei doi au ajuns la sediul Poliției Capitalei împreună cu avocatul lor.

Ieri, doar cinci persoane au fost nevoie să declare cele întâmplate în spital. Astfel, asistentele și infirmierele care erau pe tură în momentul izbucnirii incendiului au fost audiate. Dintre ele, au ieșit de la audieri cu lacrimi în ochi. Vineri au fost ridicate mai multe documente și probe de către anchetatori.

Urmăriți Impact.ro și pe