VIDEO

Irina Begu, protagonista unui incident nefericit la Roland Garros. Jucătoarea din România a lovit cu racheta un copil

Sorin Barbu 26.05.2022, 14:48
Irina Begu, protagonista unui incident nefericit la Roland Garros. Jucătoarea din România a lovit cu racheta un copil

Meciul dintre Irina Begu și rusoaica Ekaterina Alexandrova din turul doi de la Roland Garros a avut parte din moment foarte tensionat. Jucătoarea din România a dat cu racheta de pământ, iar aceasta a ricoșat și a lovit un copil care se afla în tribune. Partida a fost întreruptă câteva minute.

Irina Begu a lovit cu racheta un spectator

Irina Begu (31 de ani, locul 63 WTA) s-a enervat foarte tare în meciul cu rusoaica Ekaterina Alexandrova (27 de ani, locul 31 WTA), din turul doi la Roland Garros. Jucătoarea noastră a dat cu racheta de pământ care a ricoșat și a ajuns în tribună lovind un copil.

Incidentul s-a petrecut în setul trei, la scorul de 7-6 (3), 3-6, 2-0, iar partida a fost întreruptă de arbitrul întâlnirii care a cerut intervenția supervizorului WTA. Copilul lovit nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, părinții au făcut semn că totul este în regulă, iar partida s-a reluat după câteva minute.

Jucătoarea din România a primit un avertisment din partea arbitrului, dar decizia nu a mulțumit-o pe adversară. Ekaterina Alexandrova a fost foarte nervoasă și a cerut o sancțiune mai dură. Potrivit regulamentului, românca risca să piardă game-ul sau chiar meciul pentru acest incident, dar arbitrul și supervizorul nu au ajuns la această decizie drastică pentru că au considerat că gestul Irinei nu a fost unul intenționat, ci a fost clar vorba de o greșeală.

Imediat după meci, Irina Begu l-a îmbrățișat pe cel mic, iar sportivei din România i-au dat lacrimile.

Dacă arbitrul ar fi vrut să o sancționeze mai dur pe Irina Begu ar fi avut susținerea regulamentului. În anul 2020, Novak Djokovic a fost descalificat, după ce a lovit cu mingea o femeie arbitru de linie. Incidentul a avut loc în duelul cu Pablo Carreno Busta, din optimile turneului de la Flushing Meadows.

Djokovic a încercat în zadar să-i convingă pe oficiali că nu a fost un gest intenționat, oficialii l-au trimis acasă. Chiar și rivalul din acel meci l-a susținut pe jucătorul liderul clasamentului ATP.

„Cred că nu a fost intenţionat. Nu cred că oricine dintre noi, jucătorii, o face intenţionat. Am făcut break şi el a aruncat mingea. Cred că a fost ghinion, nu? Nu poţi face asta, dar cred că Novak niciodată, niciodată nu a vrut să lovească arbitrul de linie”, a spus Pablo Carreno Busta.

Jucătoarea din România a câștigat partida cu 6-7 (3), 6-3, 6-4 și s-a calificat în turul al treilea al turneului pe zgură de la Paris. Meciul a durat două ore și 38 de minute. În turul următor, Begu o va înfrunta pe Leolia Jeanjean (26 de ani – 227 WTA), care a produs o surpriză foarte mare și a învins-o pe Karolina Pliskova (30 de ani – 8 WTA).

Captură: Eurosport.

Urmăriți Impact.ro și pe