Irina Begu, victorie superbă la Miami. Jucătoarea din România a învins-o în două seturi pe Arina Sabalenka, principala favorită a turneului

Sorin Barbu 25.03.2022, 11:11
Irina Begu, victorie superbă la Miami. Jucătoarea din România a învins-o în două seturi pe Arina Sabalenka, principala favorită a turneului

Irina Begu a reușit marea supriză a turneului de la Miami. Jucătoarea din România a învins-o pe Arina Sabalenka, în două seturi. Jucătoarea din Belarus se află pe locul 5 WTA și era considerată principala favorită a turneului american.

Irina Begu, victorie senzațională în meciul cu Arina Sabalenka

După ce Simona Halep s-a retras de la Miami, din cauza unei rupturi musculare, tenisul românesc a primit și o veste bună. Irina Begu a câștigat partida din turul doi în care a înfruntat-o pe Arina Sabalenka. Jucătoarea din România se află pe locul 70 WTA, dar nu a avut nicio emoție când a intrat pe teren cu sportiva aflată pe locul 5 în clasamentul mondial feminin.

Irina Begu a rezistat bine atacurilor puternice și a răspuns cu lovituri variate, care au pus-o în dificultate pe principala favorită a competiției.

În primul set, Begu a reuşit break-ul la scorul de 3-3 şi l-a păstrat până la 6-4, după 41 de minute de joc. Rivala a început mai bine setul doi și a condus cu 1-0 și a avut chiar o minge de break, dar Begu nu s-a pierdut cu firea și a reușit să egaleze. În următorul ghem a reușit break-ul și a câștigat tot cu 6-4. Meciul a durat o oră și 41 de minute. Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 54.400 de dolari şi cu 65 de puncte WTA.

„Cred că am fost constantă pe tot parcursul meciului. Am servit bine, am jucat pentru fiecare minge, am încercat să rezist şi asta a fost foarte important pentru mine”, a declarat Begu, conform wtatennis.com.

Statistici meci Irina Begu – Aryna Sabalenka 6-4, 6-4

-Sabalenka a reuşit șase aşi, în timp ce Irina doi

-opt duble greşeli a avut Aryna, iar Irina numai două

-Cheia meciului a fost primul serviciu, care i-a reuşit Irinei în proporţie de 78 la sută. Tot 78 la sută a avut şi adversara, însă la serviciul doi diferenţa a fost în favoarea româncei 46% – 32%

-6 din 6 mingi de break a salvat Irina Begu

În faza următoare, Irina Begu va înfrunta cu o altă jucătoare din Belarus, Aliaksandra Sasnovici, locul 60 WTA.

Urmăriți Impact.ro și pe