Ce spun CTP și Ilie Năstase despre descalificarea lui Djokovic de la US Open. „E păcat pentru tenis”

Marian Cărăvan 07.09.2020, 15:40
Ce spun CTP și Ilie Năstase despre descalificarea lui Djokovic de la US Open. „E păcat pentru tenis”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu și primul lider ATP din istorie, fostul mare tenismen Ilie Năstase, au reacționat după descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open. Ce au spus cei doi după gestul controversat al actualului lider mondial.

Ce spune CTP după descalificarea lui Djokovic de la US Open

Descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open este cel mai dezbătut subiect din sport în ultimele ore. Gestul său din optimea de finală cu spaniolul Pablo Carreno Busta, când a lovit cu mingea în gât o arbitră de linie i-a adus liderului mondial excluderea din competiție și o amendă usturătoare. Practic, lui Novak Djokovic i s-a luat tot ce a obținut până atunci la tunreul de Grand Slam de la Flushing Meadows. Pe marginea acestui subiect a comentat și cunoscutul gazetar Cristian Tudor Popescu, unul dintre specialiștii sportului alb.

„Că Novak Djoković nu a vrut s-o lovească pe doamna arbitru de linie, n-am nicio îndoială. Cum se explică însă gestul unui jucător cu imensă experiență în tenisul competițional de a expedia cu racheta o minge relativ tare, fără să se uite, spre spatele terenului, la nivelul bustului unei ființe umane? Mingea a izbit-o în gât pe arbitru, tăindu-i respirația și făcând-o să cadă la pământ.

Scorul nu justifica ieșirea lui Djoković – 6-5 cu break pentru adversarul Carreno Busta. Pedeapsa drastică este meritată, și e bine că Djoković nu o contestă comentând-o. Comentează în schimb mai tineri colegi ai săi de breaslă. Mitocanul „de serviciu” Kyrgios, de pildă, simte nevoia să facă bășcălie: «Câți ani de suspendare mi se vor da pentru ce-a făcut Djoković?», iar Alexander Zverev este bucuros și cinic: «Turneul va avea o evoluție interesantă acum, după descalificarea lui Djoković»”, a punctat, printre altele, Cristian Tudor Popescu în editorialul său.

Ce spun CTP și Ilie Năstase despre descalificarea lui Djokovic de la US Open. „E păcat pentru tenis
Ce spun CTP și Ilie Năstase despre descalificarea lui Djokovic de la US Open. „E păcat pentru tenis”

Ilie Năstase, primul lider ATP din istorie, crede că e o decizie politică. „E păcat pentru tenis”

Subiectul excluderii lui Novak Djokovic a fost dezbătut în lumea tenisului. Primul lider ATP din istorie, fostul mare tenismen român Ilie Năstase, crede că excluderea lui Djokovic are la bază o decizie „puțin politică”.

„E puțin politic. S-a mai întâmplat ca Serena Williams să-și iasă din pepeni și n-a fost amendată cât trebuia. La Djokovic, au folosit regulamentul din plin.

E păcat ca Djokovic să plece din turneu în felul acesta. E păcat pentru tenis, pentru turneu, ar trebui să se oprească! Sincer, nici nu m-am uitat la US Open. Dacă nu sunt spectatori, nici nu mă mai interesează atât de mult. Ce să urmăresc? Niște antrenamente?”, a comentat Ilie Năstase.

„Nasty” nu se aștepta la o asemenea decizie drastică în cazul lui Nole și, la fel ca și CTP, consideră că gestul tenismenului sârb nu afost intenționat.

„Eu știu că el e un băiat foarte liniștit, am fost surprins de toată treaba asta și nu cred că a lovit-o pe doamna arbitru cu intenție. El n-are antecedente, nu e violent. Dacă mai dă de o mie de ori, n-o mai lovește pe doamna. Din câte am înțeles, el era cu spatele când a lovit mingea.

Noi, cel care-l cunoaștem, știm că a fost un gest făcut din greșeală. N-a vrut să dea în arbitru, probabil că era frustrat, dar de ce ar lovi pe cineva?”, a spus Ilie Năstase pentru GSP.