Irina Begu își continuă drumul impecabil de la Roland Garros. Sportiva din România o va înfrunta în optimi pe „cea mai bogată jucătoare de tenis din lume”

Sorin Barbu 28.05.2022, 18:23
Irina Begu își continuă drumul impecabil de la Roland Garros. Sportiva din România o va înfrunta în optimi pe „cea mai bogată jucătoare de tenis din lume”

Irina Begu este singura jucătoare din România care a rămas în cursă la de la Roland Garros. Sportiva noastră a trecut fără emoții de Leolia Jeanjean și și-a egalat cea mai bună performanță de la turneul francez. În turul următor o va înfrunta Jessica Pegula, o jucătoare al cărui tată se află pe locul 434 în topul celor mai bogate persoane din lume.

Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros

După eliminarea Simonei Halep, în turul doi, Irina Begu (31 de ani, locul 63 WTA) este singura sportivă din România care continuă la Roland Garros. În meciul cu Leolia Jeanjean (26 de ani, locul 227 WTA) a câștigat fără emoții în două seturi cu 6-1, 6-4 și și-a asigurat un cec de 189.000 de euro și 240 de puncte în clasamentul WTA. Jurnaliștii francezi susțin că Begu și-a revenit rapid după scandalul din turul precedent când a lovit, din greșeală, un copil cu racheta.

Pentru locul din „sferturi”, jucătoarea din România o va înfrunta pe Jessica Pegula (28 de ani, locul 11 WTA). Sportiva din SUA a învins-o pe Tamara Zidanse, iar jurnaliștii britanici o consideră „cea mai bogată jucătoare de tenis din lume”.

Din sport a câștigat patru milioane de dolari, dar tatăl său are o afacere estimată la peste 5,5 miliarde de dolari. Părintele Jessicăi Pegula deține echipa de fotbal american Buffalo Bills. A cumpărat-o la o licitație, în anul 2014, unde i-a înfruntat pe Donald Trump și Bon Jovi, spun cei de la The Sun.

„Când eram mai tânără, voiam să mă fac remarcată pe teren, dar apoi am realizat că ar trebui să mă împac cu această situație. La început, mă rănea într-un fel, pentru că știam că nu va dispărea nicăieri, dar am învățat să accept asta și să mă distrez.

Tenisul îmi aparține, este jobul meu. Este separat, iar părinții mei nu au nimic de spus în ceea ce fac pe teren”, a declarat Pegula, potrivit Daily Star.

Irina Begu și Jessica Pegula s-au înfruntat de două ori, iar de fiecare dată a câștigat sportiva din România.

Urmăriți Impact.ro și pe