Cristian Tudor Popescu, necruțător cu Simona Halep. „A pierdut setul doi fără să vadă mingea”. Care este momentul în care sportiva trebuie să spună „stop”

Sorin Barbu 27.05.2022, 10:04
Cristian Tudor Popescu, necruțător cu Simona Halep. „A pierdut setul doi fără să vadă mingea”. Care este momentul în care sportiva trebuie să spună „stop”

Cristian Tudor Popescu a criticat-o pe Simona Halep, după înfrângerea din turul doi de la Roland Garros. Jurnalistul spune că în acest ritm jucătoarea din România nu are nicio șansă să se apropie de Top 10 WTA și pune la îndoială și colaborarea cu antrenorul Patrick Mouratoglou.

Cristian Tudor Popescu o critică pe Simona Halep

Simona Halep a fost învinsă încă din turul doi de la Roland Garros, de o jucătoare din China de 19 ani. Sportiva noastră a pierdut în trei seturi, iar în setul doi a avut nevoie de intervenția medicului din cauza unui atac de panică. Cristian Tudor Popescu a analizat prestația sportivei noastre și a fost foarte dezamăgit.

Gazetarul este convins că dacă lucrurile vor merge pe același drum, jucătoarea din Constanța nu va avea nicio șansă să urce în clasamentul WTA, în acest moment aflându-se pe poziția a 19-a.

„Cu tenisul pe care Simona l-a jucat nu mai poate în clipa de față nici să se apropie de Top 10. Părerea mea e că nici de Top 30 nu se poate apropia. Sportul ăsta e evoluat, s-a văzut și cu Zheng acest lucru.

Are o lovitură foarte încărcată, foarte grea, nu-mi făceam mari speranțe, mai ales că am văzut-o și pe Simona în primul tur. După ce a câștigat primul set, Halep a pierdut setul doi fără să vadă mingea. Grav este că Simona s-a speriat și ce se întâmplă în astfel de situații?

Te duci și te ascunzi unde te simți în siguranță. Ea asta a făcut, s-a retras și a așteptat greșeala adversarei, iar asta i-a mers în primul tur. E mai bine că a pierdut aici, cu Zheng, pentru că urma un meci probabil cu Ostapenko. E condamnată să piardă cu asemenea adversare, ca Zheng, Ostapenko, nu mai zic de Swiatek.

Simonei nu-i place jocul ăsta, când adversarele lovesc tare, riscă, atacă. Când Simona a ajuns departe, atunci a jucat agresiv, cu inițiativă. Nu pot să uit privirea Muguruzei în semifinale la Roland Garros, când Halep era mai agresivă decât ea.

A avut perioada aia foarte bună, dar ăla nu e jocul ei. Acum a ajuns la o uzură. Pare lipsită de forță, pare că lovește cu ciocănelul pneumatic. Îți trebuie o condiție fizică ieșită din comun, să alergi mereu, e extrem de dificil. Toți așteptam de la ea ceva deosebit, Roland Garros fiind turneul ei favorit”, a jurnalistul la Digi Sport.

CTP, critici la adresa Simonei Halep
CTP, critici la adresa Simonei Halep

Cristian Tudor Popescu pune la îndoială colaborarea dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou

Simona Halep l-a avut în lojă, la Roland Garros, pe antrenorul Patrick Mouratoglou. Cei doi au început colaborarea pe 7 aprilie, iar Cristian Tudor Popescu nu vede îmbunătățiri în jocul sportivei din Constanța. Deși spuneau că obiectivul lor este câștigarea unui turneu de Grand Slam, lucrurile nu stau deloc bine.

„Nu e prea devreme să vorbim despre colaborarea dintre Mouratoglou și Halep. E clar că nu există o conexiune, un progres.

Faptul că nu s-a creat această operație, terapie, să-ți schimbi stilul de joc, nici cu Patrick Mourataglou, un antrenor de clasă, trebuie să te gândești să spui stop la un moment. Dar repet, nu are nimeni dreptul să-i ceară asta, doar ea poate decide”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Poate sau nu Simona Halep să colaboreze cu noul antrenor? Părerea sinceră a lui CTP
Poate sau nu Simona Halep să colaboreze cu noul antrenor? Părerea sinceră a lui CTP

Simona Halep și Patrick Mourataglou au început să lucreze la începutul lunii aprilie, iar bilanțul nu este deloc grozav. Din opt partide a pierdut trei, iar cel mai lung drum a fost în turneul de la Madrid unde a ajuns în „sferturile de finală”.

Urmăriți Impact.ro și pe