Ionuț Negoiță a făcut publică situația de la Dinamo: „Acestea sunt datoriile”. S-a ajuns la o sumă uriașă

Marian Cărăvan 17.04.2020, 11:08
Ionuț Negoiță a făcut publică situația de la Dinamo: „Acestea sunt datoriile”. S-a ajuns la o sumă uriașă

Dinamo se scaldă în ape tulburi. Încă o dată rămași în afara play-off-ului, „câinii roșii” se confruntă cu mari probleme financiare. Totul a fost făcut public de Ionuț Negoiță. Datoriile sunt uriașe.

Ionuț Negoiță a făcut publică situația de la Dinamo

Acționarul majoritar Ionuț Negoiță s-a adresat suporterilor prin intermediul unei scrisori, în care a precizat situația dezastruoasă a clubului din Ștefan cel Mare. Totodată, le readuce aminte suporterilor alb-roșii că pachetul majoritar de acțiuni e de vânzare pentru un singur leu și prezintă datoriile actuale ale clubului. Suporterii au demarat o acțiune de strângere de fonduri pentru ca Dinamo să obțină licența pentru viitorul sezon al Ligii I, suma necesară fiind de 168.000 de euro și trebuie plătită obligatoriu până la sfârșitul acestei luni.

„Deținătorul acțiunilor face următoarea precizare, în atenția dumneavoastră. Întreg pachetul de acțiuni este de vânzare pentru suma de 1 RON (1 LEU). Cumpărătorului acțiunilor îi va reveni obligația de a achita suma sus menționată și va prelua în întregime drepturile și obligațiile actualului acționar majoritar dar și ale societății, obligându-se la continuarea activității sportive a societății Dinamo 1948 S.A.

Datoriile scadente ale companiei la acest moment sunt în cuantum de 2.661.073 Euro. Suma necesară pentru obținerea licenței este de 168.000 de euro și trebuie plătită obligatoriu până la sfârșitul lunii aprilie. Din datoria sus menționată, o sumă de 530.000 de euro trebuie plătită către ANAF în termen de 2 ani de zile conform graficului de eșalonare stabilit cu ANAF-ul. Datoriile intragrup sunt în cuantum de 825.000 de euro. Acestea pot fi eșalonate pe o perioadă rezonabilă de timp. Datoriile către jucători pentru perioada decembrie 2019 – martie 2020 sunt în cuantum de 500.000 de euro”, se arată în scrisoarea trimisă de clubul Dinamo către Asociația Peluza Cătălin Hâldan.

Ionuț Negoiță a prezentat situația de la Dinamo

Surse apropiate grupării dinamoviste susțin că scrisoarea va ajunge și la Mircea Lucescu și Mircea Rednic.

Ionel Dănciulescu s-a oferit să ajute clubul Dinamo

Împreună cu Ionel Dănciulescu, suporterii dinamoviști strâng bani pentru a obține licența pentru sezonul următor. În acest scop, directorul sportiv al lui Dinamo și-a scos mai multe trofee la licitație pentru a face rost de bani.

Fostul fotbalist chiar era dispus să ajute clubul din Ștefan cel Mare cu 50.000 de euro, pentru plata salariilor jucătorilor. Totul a picat însă când informația a ajuns la urechile directorului general Bogdan Bălănescu, omul care de multe ori i-a pus bețe în roate lui Danciu. Acesta a reacționat vehement: „Nici mort nu iau eu bani de la Dănciulescu! Exclus! Nu semnez așa ceva sub nicio formă! Vom căuta bani în altă parte!”

După ultimele informații „câinii” mai au de primit trei salarii.

Urmăriți Impact.ro și pe