Din culisele posibilei vânzări a clubului Dinamo: cu cine ar fi bătut palma Ionuț Negoiță

Claudiu Surmei 25.07.2019, 11:24
Din culisele posibilei vânzări a clubului Dinamo: cu cine ar fi bătut palma Ionuț Negoiță

Clubul Dinamo și-ar fi găsit cumpărător. Ionuț Negoiță ar fi bătut palma pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni al clubului din Ștefan cel Mare, iar tranzacția ar urma să fie parafată în perioada imediat următoare.

Ionuț Negoiță ar fi găsit cumpărător pentru pachetul majoritat de acțiuni de 51% al echipei de fotbal Dinamo. Acționarul s-ar fi înțeles cu Horia Sabo, fost acționar al echipei Poli Iași pentru a încheia tranzacția, arată Radio Dinamo 1948.

Potrivit sursei citate, actele au fost deja redactate, iar semnarea tranzacției e o chestiune de câteva zile. Se știa de multă vreme că Dinamo își caută cumpărător. Ionuț Negoiță și-a anunțat intenția de a renunța la pachetul majoritat și chiar se oferea să-l ofere gratis omului de afaceri Ion Țiriac.

Cine este Horia Sabo, posibil cumpărător al lui Dinamo

Horia Sabo devenea acționar al Poli Iași în iunie 2018 și promitea investiții pe termen lung.

„Am venit la Iași pentru că am auzit de dificultățile de ordin financiar prin care trece clubul. Am studiat îndelung datele financiare ale clubului, am purtat discuții cu conducerea executivă și cu reprezentanții primăriei, m-am consultat cu echipa mea și am tras concluzia că putem face performanță la Iași. Sigur, sunt convins că performanță va atrage și un randament financiar. Am venit să oferim o stabilitate clubului, pe termen lung. Avem un plan financiar pe plan sportiv și o echipa de management performanță”, spunea, la acea vreme, Horia Sabo.

Dar realitatea a fost alta, după cum atrag atenția cei de la Radio Dinamo 1948. Sabo nu ar fi băgat niciun ban, iar echipa s-ar fi susținut doar din drepturile TV.

Imediat după ce informația privind posibila achiziționare a clubului Dinamo a apărut în presă, Horia Sabo a negat totul și a spus că există interes, dar că nu s-a decis nimic.

Surse din domeniu susțin că un alt om interesat de preluarea Dinamo ar fi Claudiu Florică.

Claudiu Florică, un personaj controversat

Claudiu Florică, omul de afaceri despre care Ioan Andone susținea că ar fi interesat de Dinamo, este un personaj controversat. El e trimis în judecată în dosarul Microsoft în care procurorii DNA îl acuză de spălare de bani. El a negociat și preluarea clubului FC Argeș, dar nu a ajuns la niciun rezultat cu autoritățile locale.

„Aşa am auzit, că Florică ia Dinamo. Nu ştiu ce caută, pe cuvântul meu de onoare. Nu ştiu nici ce bani are, dar el e un băiat în regul. Lui Ţiriac nu îi trebuie Dinamo, el e prea calculat. El trebuie să pună la Dinamo 20-30 de milioane, dar să aibă garanţia că va câştiga 100. Nu ştiu dacă o are”
Ioan Andone

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe