Ion Țiriac pregătește un proiect grandios în România. Ce va construi, un prieten vechi l-a dat de gol

Iancu Andreea, Anca Lupescu 24.05.2021, 21:07
Ion Țiriac pregătește un proiect grandios în România. Ce va construi, un prieten vechi l-a dat de gol

Unul dintre cei mai bogați români, Ion Țiriac, pregătește un proiect grandios în România. Omul de afaceri, în vârstă de 82 de ani, urmează să construiască un spațiu inedit pentru țara noastră, din surse proprii. Despre planul îndrăzneț al miliardarului a vorbit chiar un bun prieten al acestuia, care a dezvăluit ce urmează să se întâmple în curând în București și cum va reuși Ion Țiriac să dezvolte Capitala prin investiția sa.

Ion Țiriac, proiect grandios în România. Ce urmează să construiască miliardarul

Este cunoscut faptul că dragostea pentru tenis la purtat pe Ion Țiriac pe culmile gloriei. Cariera sa a cunoscut o ascensiune fulminantă datorită banilor câștigați în cadrul turneelor, pe care ulterior afaceristul i-a investit ingenios și a ajuns astfel unul dintre cei mai bogați români. Ca semn de mulțumire, Ion Țiriac a ales să se implice într-un proiect grandios în România, care să așeze Bucureștiul pe harta capitalelor lumii prietenoase cu sportul alb. Despre investiția pregătită de miliardar a vorbit recent chiar prietenul de o viață al afaceristului, Ilie Năstase.

După ce a construit un patinoar în Otopeni, Ion Țiriac lucrează la un proiect care să cuprindă o bază de tenis, cu o arenă și mai multe terenuri secundare pentru joc. În plus, în același spațiu ar trebui să se ridice și un centru universitare ca niciun altul. Locația aleasă este una cât se poate de inspirată, fiind în proximitatea noii stații de tren, care leagă zona Otopeni de Gara de Nord, dar și în preajma aeroportului Henri Coandă.

(Dacă va exista un centru de tenis construit de Tiriac?) Există un proiect care se numeşte proiectul Ţiriac-Năstase, lângă patinoarul pe care l-ai menţionat (n.r. patinoarul Telekom), cu mai multe terenuri de tenis şi un central. Un centru universitar, cum s-ar spune şi cred că asta o să fie un proiect foarte bun pentru tenisul nostru, a dezvăluit Ilie Năstase pentru Telekom Sport.

Ion Țiriac pregătește un proiect grandios în România
Ilie Năstase alături de prietenul său, Ion Țiriac

Năstase, atac la adresa lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

În urmă cu câțiva ani, arenele BNR reprezentau principalele terenuri de tenis din București, unde aveau loc diferite competiții. Conducerea BNR, proprietara acestei baze, a decis să închidă spațiul. Pentru că atât Ion Țiriac cât și Ilie Năstase sunt principalii susținători ai tenisului din România, cei doi oameni de afaceri speră să readucă prestigiul acestui sport și să ajute la dezvoltarea acestuia în țara noastră. Acesta este și motivul pentru care miliardarul și bunul său prieten încearcă să construiască noul proiect extrem de ambițios pe terenul patinoarului Țiriac Telekom Arena.

Din păcate, Năstase s-a arătat dezamăgit de situația arenelor BNR și a lansat critici dure la adresa guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Acesta îl acuză pe oficialul Băncii Naționale de faptul că nu ține cont de nevoia sportivilor și acționează ca și cum arenele ar fi proprietate personală.

(n.r. despre un turneu ATP în Bucureşti) Întrebaţi-l pe domnul Isărescu. Pe domnul Manole întrebaţi-l. Din păcate, nu. Nu ştiu de ce au închis-o. Cred că dânsul o are de la mama lui, de unde e, de acolo şi cam toţi care intră în instituţiile statului trebuie să se gândească că nu sunt instituţiile lor. Asta se întâmplă în România în ziua de azi, a mai spus Năstase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...