Guvernul României promite „un Roland Garros” la București. „Ludovic Orban ține mult la asta”

Marian Cărăvan 07.07.2020, 14:02

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a reiterat necesitatea construirii de baze sportive în România, iar în acest context a lansat o propunere îndrăzneață. Cum ar fi să avem un mic Roland Garros la București? Guvernul României are un proiect de anvergură.

Guvernul României promite „un Roland Garros” la București

Ionuț Stroe este unul dintre cei mai vizibili membri ai cabinetului Orban. Ministrul Tineretului și Sportului a dezvăluit că există un interes sporit din partea Guvernului României pentru susținerea sportului. Cel puțin pe hârtie, proiectele arată minunat.

„Vom construi 12 complexuri sportive, 8 bazine olimpice, 5 Săli Polivante, cu o capacitate în 5.000 și 16.000 de locuri, 5 patinoare artificiale, 250 de săli de sport și 400 de baze sportive”, a susținut ministrul Ionuț Stroe, într-o conferință de presă.

Șeful MTS a reiterat necesitatea amenajării unor terenuri de tenis în București și a dat exemplu elocvent Arenele BNR, aflate într-un stadiu avansat de degradare.

„Avem nevoie în București de terenuri de tenis. Am demonstrat că putem avea viitor în acest sport. Simona Halep poate fi un atu, un sprijin în a realiza aceste inveistiții. Arenele BNR sunt nefolosite și în stadiu avansat de degradare. Ele trebuie răscumpărate de stat, MTS sau Primărie, de la BNR, care a făcut o investiție acolo. Statul trebuie să demareze discuțiile. Arenele BNR reprezintă marea oportunitate de a avea un mic Roland Garros al Bucureștiului. Am vorbit cu premierul Orban și țin mult la acest proiect”, a mai spus ministrul TS.

Ionuț Stroe a spus când vor reveni fanii în tribune

Ministrul Ionuț Stroe a făcut și câteva precizări legate de revenirea fanilor pe stadioanele din România.

„Competițiile sportive sunt incomplete fără spectatori, dar protejează sănătate sportivilor. Ar fi hazardat să ofer o perspectivă de timp, în condițiile care MAI și Ministerul Sănătății fac noi reguli pentru a proteja sănătatea. Ne pregătim pentru vremuri nu prea bune.

Probabil că vom permite prezența fanilor când cifrele vor merge către 0. Suntem pregătiți să publicăm normele de păstrarea a distanțării pe stadioane, dar doar în condițiile în care cifrele scad. Mi-ar plăcea ca în toamnă să revenim la normalitate, nu doar în sport. Ar putea ca naționala României să joace cu fani în toamnă”, a declarat ministrul TS, Ionuț Stroe.

Urmăriți Impact.ro și pe