Ce pensie are, de fapt, Ion Țiriac. Suma este uriaşă

Cristian Cojocaru, Mihai Cheleș 28.04.2021, 16:58
Ce pensie are, de fapt, Ion Țiriac. Suma este uriaşă

Chiar dacă o mare parte din bani și-a făcut-o pe baza carierei sale sportive și ale afacerilor, Ion Țiriac primește și o pensie din partea statului. Deși aceste beneficiază de o pensie specială, nu s-a atins niciodată de acei bani.

Cât primește Ion Țiriac pensie

Foarte puțini oameni știu că Ion Țiriac este un pensionar cu grad de colonel. La vârsta de 81 de ani, pensia fostului tenismen nu este una de neglijat, Chiar dacă este o persoană discretă în ceea ce privește finațele sale, fostul sportiv nu a ezitat să mărturisească faptul că din partea statului primește o pensie cuprinsă între 10.000 și 12.000 de lei.

Chiar dacă omul de afaceri primește pe merit această pensie, el nu a mai ridicat-o din anul 1999. Toată această sumă, este depozitată într-un cont bancar, după un calcul simplu, fiind vorba despre o sumă care se învârte în jurul a 500.000 de euro. Fostul tenismen nu este de acord cu deciza Guvernului de a majora pensiile cu 14%, făcând o comparație între România și Franța anilor 1981-1995.

”Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

Când a fost François Mitterrand (n.a – președinte socialist al Franței, în funcție între 1981 și 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: «Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta». Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”, a declarat Ion Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.

Ion Tiriac condamna vehement decizia Guvernului de a majora pensiile
Ion Tiriac condamna vehement decizia Guvernului de a majora pensiile

Fostul tenismen se află printre cei mai bogați români

Fostul tenismen se află printre cei mai bogați români, fiind pe locul al doilea, după frații Pavăl, cei care dețin Dedeman. Averea pe care o deține fostul sportiv se ridică la aproximativ 2 miliarde de euro. Într-un dialog cu Ovidiu Ioanițoaia, Țiriac aa firmat că nu știe cum a făcut primul milion însă că a avut fler în a-i înmulți.

”Nu știu cum am făcut primul milion. Habar n-am. Eu am știut doar să fac banii, nu să-i număr ca Hagi Tudose. Am avut talent, dar am muncit mai mult decât Năstase sau decât alții, pentru că n-aveam talentul lor.

Această muncă s-a răsfrânt și asupra celorlalte activități pe care le-am avut. Eu am fost bogat prima dată când am intrat în cârciumă și nu m-am uitat la preț. Un jucător de tenis la Wimbledon dacă pierde primul tur ia 50.000 de sterline. Salariul a trei secretare la Londra și a patru la București pe trei, patru ani!”, a afirmat Ion Țiriac.

Urmăriți Impact.ro și pe