Ion Țiriac, declarații controversate despre vaccinul rusesc: „Nu, nene! Nu mai aștept”

Stan Filon 02.11.2020, 15:27
Ion Țiriac, declarații controversate despre vaccinul rusesc: „Nu, nene! Nu mai aștept”

Milionarul Ion Țiriac a vorbit din nou despre vaccinul rusesc. Omul de afaceri este deranjat de faptul că Occidentul nu vede cu ochi buni tratamentul găsit de ruși pentru coronavirus și spune că Rusia ar trebui ajutată să producă vaccinul pentru totul glogul pământesc.

Ion Țiriac militează pentru vaccinul rusesc anti-coronavirus

”Toată lumea «ha, ha, ha», «hi, hi, hi» cu vaccinul rusesc. Nu, nene! Mâine dimineață, dacă mi-l dau, eu îl iau. Nu mai aștept să-l am pe ăla chinez, american, tătăresc sau românesc. Ăla care a dat vaccinul și pare că e în regulă, sprijiniți-l să facă pentru întreg globul! Unde suntem? Suntem acum într-o «ciorbă» cu toții. 

(…) Venind înapoi la situația de astăzi, ce facem? După părerea mea, e corect să încerci să trăiești cu problema pe care o ai. Dacă nu … în 6 luni, fiule, o să avem niște huliganisme și niște lupte exact cum spun ăștia că așteaptă un război civil în Statele Unite. Ferească Dumnezeu să vină, dar când nu mai ai apă, când nu mai ai papa și nu știu ce, treburile ies din contextul normal”, a declarat Ion Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.

Ion Tiriac militeaza pentru vaccinul rusesc anti-coronavirus
Ion Tiriac militeaza pentru vaccinul rusesc anti-coronavirus

Oamenii de știință spun că datele publicate despre vaccin sunt manipulate

Rusia a anunțat încă din luna august că a descoperit vaccinul împotriva coronavirusului. Dar vaccinul a fost aprobat după ce a fost testat doar pe câteva zeci de persoane, înainte de studiile clinice din faza a treia, care sunt esențiale pentru stabilirea siguranței și eficacității sale, atrăgând critici din partea comunității internaționale. Vladimir Putin a fost acuzat că a urmărit să câștige capital politic.

Acum, aproximativ 40 de cercetători din Europa, SUA, Canada, dar și din Rusia pun la îndoială într-o scrisoare deschisă validitatea datelor prezentate în septembrie în publicația de specialitate Lancet.

Cercetătorii susțin că tiparele numerice care se repetă, marcate colorat în scrisoarea deschisă sunt cel puțin dubioase. Deși diverșii subiecți au primit versiuni diferite ale vaccinului, ei au avut în zile diferite exact aceleași valori ale anticorpilor în sânge. Lucru considerat ciudat de cercetători.

Mai mult, și valorile celulelor T, cele care luptă cu SARS CoV-2, s-au dovedit identice la subiecții testelor, lucru pe care experții internaționali nu îl mai consideră întâmplător. Din punct de vedere statistic, aceste rezultate ar fi foarte improbabile, mult mai plauzibilă ar fi varianta manipulării studiilor, potrivit cercetătorilor din echipa cunoscutului Enrico Bucci, specialist în biologie moleculară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...