Ultima mașină pe care și-a cumpărat-o Ion Țiriac. „Să vedem dacă zboară”

Marian Cărăvan 30.10.2020, 16:13
Ultima mașină pe care și-a cumpărat-o Ion Țiriac. „Să vedem dacă zboară”

Ion Țiriac continuă să surprindă și la 81 de ani. Recent, a făcut o nouă achiziție, care se adaugă impresionantei sale colecții de mașini.

Mașina cumpărată de Ion Țiriac. Ce spune miliardarul despre ea

Omul de afaceri Ion Țiriac a dezvoltat o adevărată pasiune pentru mașini. Bijuterii una și una fac parte din colecția de lux a miliardarului. Acum s-a gândit să încerce și altceva și a făcut o nouă achiziție. Fostul jucător de tenis a achiziționat o mașină electrică Tesla. Ion Țiriac a analizat noua sa „jucărie” și a vorbit despre problemele pe care le are acest tip de mașină.

„Am și eu una (n.r. – o Tesla). Să vedem dacă zboară la un metru când e drumul rău și te duci încolo. Tesla nu e un fenomen de astăzi, ci de acum 20-25 de ani. Eu am fost prezent la acest fenomen înăuntru. Acum gâfâie și fug toți după treaba asta.

Singura problemă care există e bateria, fiindcă ei spun că au baterii cu autonomie de 500 km, dar cifra reală e mai aproape de 200-250. De ce? Fiindcă dacă mergi la o viteză de 180km/h, autonomia scade la jumătate. Eu cred că cel care descoperă o baterie care să meargă 5.000 de kilometri sau măcar 1.000 se va desprinde”, a declarat Ion Ţiriac pentru GSP.

Ion Țiriac nici nu mai știe exact numărul mașinilor de colecție pe care le deține.

„Nu am nici cea mai vagă idee, dar trebuie să fie undeva la 400. Aici, în mod normal, trebuie să fie doar 180, pentru că mai multe nu au loc. Restul, peste 200 sunt afară. Ar fi interesant să mergeți în spate și să vedeți cum 15-20 de mecanici ce lucrează de zor la ele. Vopsesc, taie, se ocupă de tot! Asta nu se vede”, a mai spus omul de afaceri.

Ion Tiriac si-a cumparat o masina electrica
Ion Tiriac si-a cumparat o masina electrica. Ce spune miliardarul despre ea

Ion Țiriac nu e cel mai bogat român, dar rămâne în topul celor mai bogați oameni din lume

Ion Țiriac, om de afaceri și președinte al Federației Române de Tenis, a fost o bună perioadă cel mai bogat român. Situația s-a schimbat însă în acest an.

Conform topului făcut de Forbes la începutul anului 2019, fostul mare jucător de tenis ocupă locul 1,818 la nivel mondial, cu 49 mai sus decât anul trecut. Conform sursei citate, Țiriac are o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari. Primele 3 locuri sunt ocupate de Jeff Beszos (131 miliarde de dolari), Bill Gates (96,5 miliarde de dolari) și de Warren Buffett (82,5 miliarde de dolari).

Publicația Forbes susținea că Daniel Dines de la UiPath, este cel mai bogat român, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, dar și că Țiriac deține proprietăți în valoare de un miliard de euro.

Conform businessmagazin.ro, Ion Țiriac ar avea o avere mult mai mare, în valoare de 4 miliarde de euro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe