Ion Țiriac dă lovitura pe piaţa imobiliarelor. Investiţie de zeci de milioane de euro în trei oraşe din România: „E începutul unei ere”

Badea Violeta 17.05.2022, 23:45

După ce a reușit să vândă turneul de la Madrid pe o sumă colosală, Ion Țiriac vrea să dea lovitura vieții și nu se uită deloc la bani. Mai exact, omul de afaceri se pregătește să facă o investiție foarte mare pe piața imobiliarelor. Fostul jucător de tenis are o avere estimată de Forbes la 1,44 miliarde de euro, iar o parte din bani vor fi plasați în trei oraşe din România. Iată ce plan are Ion Țiriac!

Ion Țiriac, investiție impresionantă pe piaţa imobiliarelor

Ion Țiriac, în vârstă de 83 de ani, a cedat, de curând, turneul de la Madrid pentru suma uriașă de 360 de milioane de euro și își întoarce acum privirea spre afacerile din România.

Celebrul om de afaceri a inaugurat deja Țiriac Tower, o clădire de birouri construită pe o suprafață de 31.000 de mp, aflată în centrul Bucureștiului. Investiția se ridică la suma de 40 de milioane de euro.

De asemenea, acesta se pregătește să depună actele de autorizare pentru ridicarea a două ansambluri rezidențiale, cu câteva sute de apartamente fiecare, în Brașov și Timișoara.

„V-am chemat ca să ne lăudăm. Acest teren e aici de 15 ani. Clădirea asta are șarmul ei, în mijlocul Bucureștiului. Și ne mândrim cu ea. Ne lăudăm cu o construcție de 5 stele.

Este începutul unei ere pentru Țiriac Imobiliare. A început cu București și vor urma Timișoara și Brașov. România e în urmă cu ceea ce înseamnă imobiliarele moderne. Beneficiile acestei clădiri vor merge către Federația Internațională Țiriac.

Trebuie să adaug că există o donație de 100-150 de milioane de euro de la Federația Internațională Țiriac. Banii vor fi folosiți la Otopeni.

Vom face un hotel, o piscină olimpică a acoperită, o sală de gimnastică, un teren de tenis și o academie de tenis cu 30 de terenuri”, a declarat Ion Țiriac la inaugurarea clădirii din centrul Capitalei, potrivit gsp.ro.

Ion Tiriac
Ion Tiriac

Când va fi gata complexul de la Otopeni

În cadrul aceluiași eveniment, miliardarul român a anunțat că deține toate resursele necesare pentru a finaliza cu succes complexul de la Otopeni. Și a estimat că el va fi gata peste doi ani, adică în anul 2024.

„Să vedem ce-o să facem la Otopeni. Academia Țiriac sau Academia Țiriac-Năstase, să vedem. Vreau să am 30 de terenuri și un central de 7.000 de locuri.

Pentru că ăla de la BNR de l-a construit Ceaușescu s-a terminat! Eu lucrez la o altă dimensiune, vreau s-o fac și să rămână. Banii îi am, mai ales după ce-am vândut și turneul de la Madrid. Eu fac în Otopeni în 2 ani, deci în 2024!”, a mai spus Ion Țiriac, conform aceleiași surse.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...