Ce reprezintă şapca pe care Ion Țiriac o poartă la turneul de la Madrid. Detaliul puţin cunoscut de publicul străin

Badea Violeta 07.05.2022, 19:28
Ce reprezintă şapca pe care Ion Țiriac o poartă la turneul de la Madrid. Detaliul puţin cunoscut de publicul străin

Ion Țiriac nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Fostul mare jucător de tenis este, fără dar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din țara noastră. Acesta a fost observat ieri, 6 mai, în tribuna meciului de tenis dintre Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, din cadrul turneului de la Madrid. Însă un detaliu a reușit să atragă atenția tuturor celor din jur. Este vorba de șapca pe care a purtat-o românul. Iată ce reprezintă aceasta!

Șapca purtată de Ion Țiriac. Povestea ascunsă din spatele ei

În vârstă de 82 de ani, Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români. Deși a cedat licența turneului Masters de la Madrid, acesta nu a putut sta departe de zgura din capitala Spaniei.

Românul a avut rezervat un loc de onoare, așa că a fost prezent la meciul dintre Nadal și Alcaraz din sferturile de finală ale celebrului turneu. Partida s-a încheiat cu victoria sportivului de doar 19 ani. Este vorba de Carlos Alcaraz, care este considerat viitorul „rege” al zgurii.

Timp de două ore şi 28 de minute, cât a durat meciul, Ion Țiriac s-a ferit de razele soarelui purtând o șapcă albă pe care era inscripționat tricolorul României.

De asemenea, s-a putut observa și acronimul IPA, acesta fiind poziționat chiar deasupra cozorocului. IPA este prescurtarea de la „International Police Association”, fostul tenismen fiind membru de onoare al Asociației polițiștilor.

Ce reprezinta sapca lui Ion Tiriac
Ce reprezinta sapca lui Ion Tiriac

Ion Țiriac, despre interzicerea sportivilor din Rusia

Recent, organizatorii turneului de Grand Slam de la Wimbledon au precizat că sportivii din Rusia și Belarus nu vor avea dreptul să participe la ediția din acest an, după ce țara condusă de Vladimir Putin a invadat Ucraina. Ion Țiriac a comentat această decizie. Iată ce a spus românul.

„Nu sunt radical în această problemă. Când aveam 15 ani am fost selectat pentru echipa națională de tineret de hochei pe gheață a României. Un an mai târziu, am fost chemat la lotul olimpic.

Am petrecut patru ani, până în 1960, la 2.000 de metri altitudine, lângă un lac care îngheța iarna, făcând trei zile de antrenament cu sare, pentru a mă pregăti pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Squaw Valley din Statele Unite.

Cu o săptămână înainte de plecare, guvernul comunist român a decis să boicoteze olimpiadele pentru că Germania de Est nu a fost acceptată, ci doar Germania de Vest. A fost unul dintre cele mai mari dezastre din viața mea sportivă. O sa-mi aduc aminte mereu.

Am avut onoarea să-l cunosc personal pe Nelson Mandela și îmi amintesc când spunea că sportul poate aduce oamenii împreună. Am fost la Jocurile Olimpice de la Sydney în 2000, iar Coreea de Nord a defilat alături de Coreea de Sud.

A fost minunat. Nimeni nu are dreptul să interzică unui tânăr sportiv, doar pentru că este rus sau belarus, să participe la un turneu internațional.

Ce fac englezii? Ce obțin prin interzicerea tinerilor să-și facă meseria„? Servește doar pentru a turna benzină pe foc. Nu vrem război, este o greșeală.

Din fericire, în Spania acceptăm ruși și bieloruși. Dacă aș fi responsabil la Wimbledon aș inventa un „wild card” (invitație) la dublu masculin, feminin și mixt, cu un rus și un ucrainean împreună.

Pentru a le arăta oamenilor că popoarele pot trăi împreună în mod normal. Nu este momentul să facem această diferență politică pe terenurile de tenis”, a declarat Ion Țiriac, citat de ProSport.

Urmăriți Impact.ro și pe