Care a fost cel mai grav accident rutier din România. Numărul victimelor este uriaş

Iancu Andreea 12.03.2021, 12:56
Care a fost cel mai grav accident rutier din România. Numărul victimelor este uriaş

Puțini cunosc faptul că cel mai grav accident rutier din România a avut loc în urmă cu mai bine de 40 de ani. Pe data de 29 iunie 1980, în jurul orei 14:00, avea să se întâmple un teribil accident în județul Botoșani, aproape de localitatea Huțani. Tragedia, asunsă de public la acel moment în urma deciziei lui Nicolae Ceaușescu, avea să îngrozească România.

Cel mai grav accident rutier din România a dus la moartea a zeci de oameni

Actualul Drum European, E58, a fost locul în care se producea, în urmă cu peste 40 de ani, cel mai grav accident rutier din România. Zona efectivă a tragediei este numită de localnici Șapte poduri, zonă în care un autobuz plin cu muncitori venea de la Fălticeni. Navetiștii lucrau în fabricile din Suceava, mulți dintre ei activând la Consuc. Fiind vorba despre o zi de sărbătoare, autobuzul avea pasageri până la refuz.

Autobuzul era plin până la refuz
Autobuzul era plin până la refuz

În dreptul localității sucevene Dumbrăveni, șoferul a oprit pentru a mai urca alți câțiva pasageri, astfel dublându-se capacitatea totală a autobuzului. La bordul mijlocului de transport s-au strâns în total 83 de pasageri, printre tineri aflându-se și femei, copii și bătrâni. Însă autobuzul dispunea de numai 40 de locuri în mod normal, șoferul fiind cel care a decis să ignore complet spațiul destinat călătorilor.

Momentul în care autobuzul a ieșit de pe carosabil a fost cauzat de explozia unui cauciuc, exact în clipa în care acesta trecea podul peste Siret, în drumul său spre Huțani. Anchetatorii veniți la fața locului au fost cei care au dezvăluit aceste detalii. Astfel, vehiculul a ieșit de pe șosea, a fost proiectat în balustrada podului și s-a răsturnat de la o înălțime de 6 metri într-o mlaștină. Aceasta avea o adâncime de 5 metri, iar greutatea autobuzului a dus la scufundarea rapidă a celor 83 de pasageri în zona mlăștinoasă.

Află câte victime au rezultat în urma accidentului pe playtech.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...