Ion Iliescu rupe tăcerea chiar de ziua lui. Care este secretul longevității fostului președinte. „Sunt două elemente”

Andrei Simion 03.03.2023, 12:57
Ion Iliescu rupe tăcerea chiar de ziua lui. Care este secretul longevității fostului președinte. „Sunt două elemente”

Ion Iliescu a rupt tăcerea chiar de ziua lui, vineri, 3 martie, când împlinește 93 de ani. Fostul președinte al României a dezvăluit care consideră că este secretul longevității sale, precizând că sunt două elemente importante.

Ion Iliescu, despre cum își petrece ziua de naștere

Fostul președinte al României a spus că își petrece ziua de naștere acasă, liniștit, alături de soția lui, Nina, în vârstă de 92 de ani.

„Această aniversare o petrec liniștit, în familie. La vârsta noastră cam așa se petrec lucrurile, liniștit. Mă simt foarte bine pentru anii pe care îi am, vă mulțumesc pentru întrebare”, a spus Ion Iliescu, potrivit click.ro.

Ion Iliescu
Ion Iliescu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ion Iliescu, despre secretul longevității sale

Ion Iliescu a dezvăluit care este secretul longevității sale. Primul președinte al României după Nicolae Ceaușescu a spus că este vorba despre două elemente pe care le-a respectat până la vârsta de 93 de ani.

„Fiecare își trăiește viața cum înțelege mai bine, dar este indicat să eviți excesele de orice fel și să ai puterea să treci peste greutăți cu zâmbetul pe buze. Aceste două elemente cred că m-au ajutat pe mine să ajung astăzi să aniversez cea de-a 93 zi de naștere”, a spus fostul președinte.

Ion Iliescu nu a mai avut nicio apariție publică din mai 2018 până în prezent. În urmă cu cinci ani, fostul șef de stat a mers la Parchetul General, după ce a fost citat de procurori în dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care a fost trimis în judecată pentru infracțiuni împotriva umanității.

Dosarul Revoluției din decembrie 1989 a fost plimbat între Parchetul Militar și instanța supremă, care anul acesta, la data de 24 februarie, a hotărât să îl trimită către Curtea de Apel București, pe motiv că ar fi de competența acesteia. Argumentul este că în acea perioadă Ion Iliescu nu era președinte al României.

Urmăriți Impact.ro și pe