EXCLUSIV

Ion Cassian, dezvăluiri dureroase, la 4 ani de la decesul Zinei Dumitrescu: „Cu fiul ei m-am întâlnit pe stradă, dar s-a făcut că nu mă cunoaște”. Ce datorii uriașe are Cătălin Negreanu la patronul azilului. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu, Iulia Statie 29.03.2023, 14:09

Zina Dumitrescu sau ”Mama Zina”, cum era alintată, a încetat din viață în urmă cu patru ani, pe 28 martie 2019. Ion Cassian, patronul azilului din Ghermănești, unde mama modei românești a locuit până în ultima clipă a vieții, ne-a făcut dezvăluiri teribile, exclusiv pentru Impact.ro, despre Cătălin Negreanu, fiul Zinei, care încă îi e dator cu 10.000 de euro.

Ce s-a întâmplat când Ion Cassian s-a întâlnit întâmplător pe stradă cu fiul Zinei Dumitrescu

Ion Cassian ne-a dezvăluit, pentru Impact.ro, prin ce situație stânjenitoare și dureroasă a trecut, în urmă cu o lună, când s-a întâlnit, pur și simplu întâmplător, pe o stradă din București, cu fiul Mamei Zina.

Nici după patru ani de la decesul femeii, Cătălin Negreanu nu a achitat datoria de 10.000 de euro, pe care o are la azilul din Ghermănești, pentru perioada în care Zina Dumitrescu a fost îngrijită: ”Nu am recuperat banii.

M-am intersectat o dată cu el, față-n față, întâmplător, acum vreo lună, pe o stradă din București, dar s-a făcut că nici nu mă cunoaște. Acesta este felul lui de a fi. Dacă așa e el, nu ai ce face.

Mi-am dat seama de când trăia saraca Zina că el nu avea treabă cu ea. Relația lor era foarte distantă. Cătălin era mai rece și nici nu știu de ce. Ea a murit cu of-ul lui.

Probabil că fiul Zinei se aștepta să moștenească niște sume mari de bani. Poate că a fost dezamăgit că mama lui, având un nume mare, un prestigiu, nu a deținut niște mari averi în bancă, pentru ca el să trăiască bine mersi de pe urma mamei.

Dar, ea nu avea bani, el îi vânduse apartamentul, doar atât a moștenit. Datoria lui față de azil se ridică undeva la 10.000 de euro, nici n-am mai calculat, la zi, ca să nu-mi fac sânge rău!”.

Ion Cassian și Zina
Zina Dumitrescu si Ion Cassian

Ion Cassian: ”Nu știu unde i-a dus fiul cenușa”

Ion Cassian nu înțelege de ce fiul ei nu a înmormântat-o, mai ales că Zina Dumitrescu deținea un loc de veci în Cimitirul Bellu, din București, și unde totul era plătit la zi, chiar de el: ”E păcat că n-a îngropat-o la Cimitirul Bellu, din București, unde ea deținea un loc de veci.

Eu îi plătisem Zinei toate datoriile la cimitir, din ultimii zece ani, tocmai ca să fie la zi, ca să o putem înmormânta acolo. Nici nu știu unde i-a dus fiul cenușa. Azi îi facem parastas.

Ei îi plăceau foarte mult cartofii prăjiți cu șnițel de pui, nu era pretențioasă. Când a venit la noi, credeam că poftește la caviar și la somon. Era modestă, însă, la mâncare. Să o odihnească Dumnezeu în pace, mi-a fost tare dragă!”, ni s-a mai confesat Ion Cassian, exclusiv pentru Impact.ro.

Citește și Capcana pe care Zina Dumitrescu i-a întins-o Danei Săvuică. S-a întâmplat cu mulți ani în urmă. „Mamă, tu ești studentă” (Exclusiv)!

Troiță de 100 de kilograme, în memoria Zinei Dumitrescu, în grădina azilului din Ghermănești

Ion Cassian a amplasat, anul trecut, o troiță în memoria Zinei Dumitrescu. Aici se roagă adesea pentru femeia care îi devenise și o bună prietenă: ”În  grădina azilului, am amplasat, în memoria dânsei, o troiță cu numele ei, o statuie-înger, care cântărește în jur de 100 de kilograme.

Îi aprindem zilnic câte o lumânare și tot aici ne rugăm pentru sufletul ei, pentru că nu avem unde”, ne-a mai declarat Ion Cassian.
Creatoarea de modă Zina Dumitrescu a încetat din viață la vârsta de 82 de ani, pe 28 martie 2019, la azilul din Ghermănești, Snagov.

Citește și Ileana Șipoteanu, fotomodel la 54 de ani, după ce a fost refuzată de Zina Dumitrescu: „Îmi doream să fiu Angela Similea și să mă mărit cu Octavian Ursulescu”. Interviu EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...