Iohannis, declaraţii la indigo. Ce a spus preşedintele ţării despre cele două incendii din Piatra Neamţ şi Matei Balş

Stan Filon 29.01.2021, 17:16
Iohannis, declaraţii la indigo. Ce a spus preşedintele ţării despre cele două incendii din Piatra Neamţ şi Matei Balş

Președintele Klaus Iohannis a fost la Spitalul Matei Balș, din Capitală, după incendiul devastator care a cuprins parterul unei clădiri cu trei etaje. În urma incendiului, au murit 5 persoane. Discursul președintelui a semănat însă izbitor de tare cu cel oferit și în luna noiembrie, după incendiul de la Spitalul Piatra Neamț.

Declarații trase la indigo ale președintelui Klaus Iohannis

“Este o imensă tragedie (…) Ce pot sa spun… Condoleațe familiilor îndoliate și celor care au supraviețuit însănătoire grabnică. E foarte important să se afle cum a fost posibil un astfel de incendiu pentru a evita pe viitor astfel de situați groaznice. Acest incident ne arată de ce este necesară o reformă a sistemului de sănătate din România”, este declarația președintelui Klaus Iohannis din luna noiembrie 2020, după incendiul de la secția ATI de la Spitalul din Piatra Neamț, în urma căruia au murit 10 pacienți.

Klaus Iohannis a sosit în urmă cu scurt timp și la Spitalul Matei Balș, unde flăcările au mistuit pur și simplu cinci persoane, pacienți internați în București cu coronavirus.

Declaratii trase la indigo ale presedintelui Klaus Iohannis
Declaratii trase la indigo ale presedintelui Klaus Iohannis

Președintele regretă pierderea de vieți și cere reformă în sănătate

“O zi foarte tristă cu tragedia care s-a întâmplat în această dimineață. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău, transmit condoleanțe familiilor îndoliate. Celor care au fost aici, în saloane, le doresc însănătoșire grabnică. 

Trebuie trase niște concluzii rapid și venit cu soluții. (…) Problema este mult mai amplă, aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România. Am solicitat noului ministru și azi, din nou, să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România. Aștept primele idei pentru a putea demara această reformă”, este declarația oferită de preledintele Klaus din luna ianuarie 2021, după incendiul de la Matei Balș.

Ultima victimă, cea de-a 5-a, a fost găsită la câteva ore după ce incendiul a fost stins. Persoana respectivă a fost găsită carbonizată în baie, după cum a declarat a spus la Digi24 ministrul de Interne, Lucian Bode. Acesta nu a precizat însă dacă este vorba despre un pacient sau de o altă persoană. Mulți pacienți de la Matei Balș și-au salvat viața după ce au sărit efectiv pe fereastră.