Învață să descifrezi limbajul pisicilor. Ce îți transmite, de fapt, felina ta când te urmărește prin casă

Ioana Bucur 05.05.2022, 18:06
Învață să descifrezi limbajul pisicilor. Ce îți transmite, de fapt, felina ta când te urmărește prin casă

Doar cei care nu au animale de companie nu cred în abilitățile patrupedelor de a comunica cu stăpânii. În timp ce, la câini, mesajele sunt destul de ușor de înțeles, lucrurile stau altfel în cazul felinelor. Comportamentul acestora a fost studiat de oamenii de știință de-a lungul anilor. Învață să descifrezi limbajul pisicilor. Ce vor să îți transmită când te urmăresc prin casă, când te „masează” cu gheruțele scoase, când torc sau când par că vor să te muște de deget.

Limbajul secret al pisicilor, descifrat

Sunt multe categorii în care putem încadra oamenii, două dintre cele mai cunoscute fiind cei care preferă câinii și cei care preferă pisicile. Pentru cei din urmă, înțelegerea mesajelor și emoțiilor transmise de animalul de companie este mai dificilă.

Chiar dacă, la prima vedere, nu par animale prea expresive, cel puțin, în comparație cu câinii, pisicile au dezvoltat un limbaj specific prin care își exprimă dorințele și sentimentele. Oamenii de știință care și-au dedicat activitatea studiului comportamentului felinelor au reușit să le descifreze limbajul.

Un gest destul de frecvent făcut de pisici, mai ales către stăpâni, este masajul cu gheruțele scoase. Nu este un gest agresiv, nu au de gând să vă zgârie, ci este un mod de a răspunde la afecțiunea primită.

Cei care locuiesc la casă au parte, din când în când, de un „cadou” macabru. Când pisica aduce stăpânului șoareci morți ,este o dovadă de dragoste, îl consideră pe om parte din familie și încearcă, în acest mod, să îl învețe să vâneze.

„Ești al meu”, spune pisicia atunci când își freacă obrajii de fața oamenilor.

Invata sa descifrezi limbajul pisicilor. Ce iti transmite, de fapt, felina ta cand te urmareste prin casa

Ce înseamnă privirea fixă în gol

Privirea fixă, în gol, poate părea înspăimântătoare, unii fiind convinși că felinele pot vedea lucruri ascunse ochiului uman. De fapt, pisicile clipesc mult mai rar decât oamenii, dând impresia că se holbează la ceva ce nu este acolo.

Rostogolitul cu burtica expusă este un semn de încredere totală. Abdomenul este un punct vulnerabil, pe care animalul în protejează prin poziția normală a corpului.

Dacă o pisică apucă degetul stăpânului cu dinții, nu înseamnă neapărat că este un gest agresiv ce se va lăsa cu o mușcătură dureroasă și sânge. Este tot un gest de afecțiune ce mimează modul în care își toaletează puii.

Un semnal pe care oricine îl poate descifra este torsul – dovada afecțiunii și fericirii.

Ce însemnă când pisica își urmărește stăpânul prin casă? Simte nevoie de companie și se simte protejată lângă el.

Urmăriți Impact.ro și pe