Poliția Animalelor trece la fapte. Un bucureștean, amendat pentru că a abandonat cinci pui de pisică. Despre ce sumă este vorba

Elena Avramescu 14.09.2021, 16:37
Poliția Animalelor trece la fapte. Un bucureștean, amendat pentru că a abandonat cinci pui de pisică. Despre ce sumă este vorba

Un bărbat din Capitală a primit o amendă în valoare de 3.000 lei după ce a abandonat pe o stradă din Capitală cinci pui de pisică, transmite Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti.

Un bucureștean, amendat pentru că a abandonat cinci pui de pisică

Lucrătorii Serviciului Poliţia Animalelor au fost cei care au aplicat această amendă, după cum a transmi DGPLCMB, într-o postare pe Facebook. Astfel că bărbatul care a abandonat puii de pisică la ora 5:30 dimineața, pe o stradă din Centrul Istoric al Capitalei, a fost surprins de sistemul de monitorizare video gestionat de Poliţia Locală. La scurt timp, un echipaj aflat pe itinerariul de patrulare, a fost trimis să facă verificări.

Centrul Istoric al Capitalei. Ora cinci şi jumătate, dimineaţă. Străzile sunt încă pustii. Un bărbat iese dintr-o curte, cu o sacoşă de hârtie în mână. Priveşte atent în lungul străzii şi traversează. Se opreşte lângă un coş de gunoi, deschide punga, o lasă jos şi pleacă grăbit. Comportamentul bărbatului a fost surprins de sistemul de monitorizare video gestionat de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti iar un echipaj, aflat pe itinerariul de patrulare, a fost trimis să facă verificări.

La faţa locului, poliţiştii locali au descoperit că din sacoşa de hârtie răzbeau scâncetele a cinci pui de pisică, abia născuţi. Treamurau şi le era foame. Pisoii au fost recuperaţi, duşi la secţia de Poliţie Locală din Centrul Istoric şi hrăniţi cu pipeta. Apoi, după ce s-au întremat, au fost transportaţi, în siguranţă, la un centru specializat.

Un bucurestean, amendat pentru ca a abandonat cinci pui de pisica
Pui de pisica abandonati

Polițiștii au reușit să-l găsească pe cel care a abandonat puii de pisică în doar câteva ore, prin imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

În doar câteva ore, cel care a abandonat animalele a fost identificat de către poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor. Cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, agenţii P.L.M.B. au localizat imobilul, l-au identificat pe bărbat şi au stabilit împrejurările producerii faptei. În vârstă de 74, P.G., a recunoscut că a lăsat puii de pisică pe stradă dar a negat faptul că ar fi proprietarul acestora. Mai mult, a susţinut că nu a avut niciodată animale de companie.

Pentru fapta sa – abandonul animalelor pe domeniul public – bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 3.000 de lei, valoarea maximă prevăzută de lege, conform informațiilor postate pe pagina de Facebook a Poliției Locale București.

Un bucurestean, amendat pentru ca a abandonat cinci pui de pisica
Pui de pisica
George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...