Ce au găsit medicii în abdomenul unei românce care fusese operată în urmă cu patru ani. Doctorii şi-au făcut cruce!

Nicu Stan 03.02.2022, 14:39
Ce au găsit medicii în abdomenul unei românce care fusese operată în urmă cu patru ani. Doctorii şi-au făcut cruce!

Ce au găsit medicii în abdomenul unei românce care fusese operată în urmă cu patru ani. Doctorii şi-au făcut cruce! Un medic chirurg a fost obligat de instanţa de judecată să plătească daune de peste 50.000 lei, la 15 ani de la o operaţie pe care acesta a făcut-o. Doctorul uitase ceva incredibil în abdomenul unei paciente.

Medicii din Reșița și-au făcut cruce. Ce au descoperit în abdomenul unei paciente

Un medic pensionar român este bun de plată după ce, pe vremea când muncea, a uitat în abdomenul unei paciente o spatulă de 20 de centrimetri.

La 15 ani de la operație, medicul este obligat de instanța de judecată să plătească spitalului la care a lucrat suma de 50000 de lei, sumă pe care spitalul a plătit-o femeii care a trăit 4 ani de zile cu spatula în abdomen.

Judecatorii au decis ca medicul care a uitat spatula in abdomenul femeii este bun de plata
Judecatorii au decis ca medicul care a uitat spatula in abdomenul femeii este bun de plata

Spitalul Municipal Timișoara vrea să recupereze banii cu care a despăgubit-o pe femeie

Totul s-a petrecut la Spitalul Municipal Timişoara, iar unitatea spitalicească vrea să recupereze acum suma plătită femii ca despăgubirii de la medicul care a uitat instrumentul medical în abdomenul pacientei, scrie adevarul.ro.

Intervenția chirurgicală a avut loc în anul 2007, când femeia din Oraviţa a fost supusă unei operaţii de histerectomie (extirpare a uterului) la Spitalul Municipal Timişoara.

Femeia a suferit timp de 4 ani dureri abdominale

După operație, femeia tot acuza dureri abdominale. A fost la mai multe controale, timp în care i s-au făcut patru radiografii la spitale din Timişoara, Oraviţa şi Reşiţa, iar concluzia medicilor a fost că durerile abdominale reclamate de femeie sunt consecinţele intervenţiei chirurgicale, dar că evoluţia este una bună.

După patru ani de la intervenție, pe 30 octombrie 2011, femeia a ajuns la Spitalul Judeţean Reşiţa cu diagnosticul de „colică abdominală”. Nici de data aceasta la radiografie nu s-a văzut nimic, însă existând suspiciuni că durerile abdominale ale femeii sunt cauza unei eventraţii (ieşirea sub piele a organelor din cavitatea abdominală, ca efect al operaţiei), un medic chirurg de la Spitalul Judeţean Reşiţa a „deschis-o” pe pacientă, moment în care a descoperit în corpul acesteia spatula de 20 de centimetri.

Pacienta a dat în judecată Spitalul Municipal Timișoara

Astfel, pacienta a dat în judecată Spitalul Municipal Timişoara şi pe medicul care a uitat spatula în abdomenul ei. Judecătorii au decis că medicul se face vinovat că a uitat instrumentul medical în abdomenul pacientei.

Medicul şi spitalul au fost obligaţi, în solidar, să îi achite daune morale de 50.000 de lei. Spitalul Municipal a plătit suma, dar apoi s-a îndreptat împotriva medicului, Curtea de Apel Timişoara obligându-l pe acesta, printr-o sentinţă definitivă, să îi achite spitalului suma totală de 52.000 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe