Intră în vigoare chiar de astăzi. Se întâmplă în toată România, din 16 august

Rădulescu Valentin 16.08.2020, 09:11
Intră în vigoare chiar de astăzi. Se întâmplă în toată România, din 16 august

Pandemia cu noul tip de virus a avut un impact negativ asupra României. În continuare acest lucru provoacă mari dezastre și este nevoie de respectarea măsurilor. Astfel, Starea de Alertă se va prelungi începând cu data de 16 august. Ce a decis Guvernul?

Starea de Alertă se prelungește

Starea de Alertă se prelungește pentru a treia oară consecutiv, de mâine, 16 august, se arată în decizia Guvernului. Această hotărâre a fost aprobată pe data de 14 august, în ședința de Guvern de la Palatul Victoria. Așadar, Starea de alertă se va prelungi în continuare pentru o durată de 30 de zile, la nivel național. Amintim că din data de 15 mai, au mai avut parte două astfel de hotărâri, tot pentru perioade de 30 de zile. Totul deoarece pandemia are un impact foarte mare asupra României.

„Proiectul de hotărâre de Guvern a fost adoptat în şedinţa de Guvern şi a fost deja publicat în Monitorul Oficial. Prin urmare starea de alertă continuă pentru o perioadă de încă 30 de zile fără măsuri de restricţii suplimentare şi în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice va fi adaptată această stare de alertă la noile condiţii în măsura în care acest lucru va permite”, a spus șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Intră în vigoare chiar de astăzi. Se întâmplă în toată România, din 16 august
Intră în vigoare chiar de astăzi. Se întâmplă în toată România, din 16 august

Ce se întâmplă cu restaurantele și barurile?

Hotărârea arată că toate măsurile aprobate prin hotărârea de Guvern, rămân neschimbate. De astfel, nici în cazul restaurantelor sau tot ce înseamnă HoReCa, nimic nu s-a schimbat, Acestea vor rămâne închise pe toată durata celor 30 de zile. Așadar, obligativitatea de a purta masca în stațiile de metrou, autobuze și spații închise, rămâne în vigoare.

„Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţii special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi alte asemenea, de la nivelul judeţelor Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi Municipiul Bucureşti, nu poate începe înainte de orele 06,00 şi nu poate depăşi orele 24,00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23,00”, se arată în HG.

Urmăriți Impact.ro și pe