Institutul Național de Sănătate Publică, avertizare pentru români. ”Pericol de transmitere- tulpina Delta în Pitești”

Badea Violeta 01.07.2021, 15:18
Institutul Național de Sănătate Publică, avertizare pentru români. ”Pericol de transmitere- tulpina Delta în Pitești”

Anunț îngrijorător pentru români venit de la Institutul Național de Sănătate Publică! În municipiul Pitești și în comunele din apropiere există pericol de transmitere a tulpinei Delta a coronavirusului. Iată ce spun reprezentanții și câte cazuri s-au înregistrat până acum.

Institutul Național de Sănătate Publică, avertizare pentru români

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) face un anunț îngrijorător pentru români! Reprezentanții au declarat că există evidențe de transmitere comunitară susținută în municipiul Pitești și comunele din apropiere a variantei Delta a coronavirusului.

Autoritățile au precizat că până la data de 27 iunie, la nivel național, au fost înregistrate nu mai puțin de 57 de cazuri de infectări cu tulpina Delta a coronavirusului. Situația este îngrijorătoare dacă ne gândim că în urmă cu o săptămână existau doar 13 cazuri, 12 dintre acestea au fost depistate în București și județul Argeș.

„În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta. În schimb, există evidențe de transmitere comunitară susținută în mun. Pitești și comune învecinate”, au declarat reprezentanții INSP.

Amintim că tot în județul Argeș a fost înregistrat primul deces cu tulpina Delta de coronavirus. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 de ani, care nu era vaccinată. Victima locuia în Pitești şi a decedat pe data de 18 iunie. Până în prezent au fost au fost confirmate  1.711 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare. Dintre acestea avem: Alpha -1621, Beta – 11, Gamma – 22, Delta – 57. Varianta Delta a fost identificată în 12 judeţe şi în București, precizează INSP.

Valeriu Gheorghita este ingrijorat de cresterea numarului de infectari 
Valeriu Gheorghita este ingrijorat de cresterea numarului de infectari

Valeriu Gheorghiţă este îngrijorat de creşterea numărului de infectări

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național pentru campania de vaccinare, a declarat, joi, 1 iulie, că este îngrijorat de creșterea numărului de infectări. Acesta a precizat că în urmă cu câteva săptămâni rata bazală de reproducere a cazurilor era de 0,7, acum a ajuns la 0,94, iar când trece de 1 crește numărul de infectări.

„Mă îngrijorează faptul că avem o creștere a acestui indicator de la 0,7 la aproape 1, pentru că în această perioadă interacțiunea dintre persoane crește, sunt măsuri de relaxare care au fost implementate, chiar de astăzi intră în vigoare o serie de alte măsuri de relaxare și, evident, pe acest fond, în condițiile în care avem, iată, în România cel puțin 44 de cazuri identificate cu tulpina Delta, în condițiile în care există o interacțiune fizică între peroane și în condițiile în care sunt localități cu rată foarte mică de acoperire vaccinală, riscul de înregistra o creștere a numărului de cazuri în perioada următoare este important”, a subliniat Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...