Ministrul Sănătății, avertisment pentru ce va urma la toamnă. ”La finele lui august tulpina Delta va fi predominantă în România”

Nicu Stan 01.07.2021, 09:25
Ministrul Sănătății, avertisment pentru ce va urma la toamnă. ”La finele lui august tulpina Delta va fi predominantă în România”

Ministrul Sănătății, avertisment pentru ce va urma la toamnă. ”La finele lui august tulpina Delta va fi predominantă în România”. Autoritățile se așteaptă ca varianta indiană a coronavirusului să ne facă probleme.

Varianta indiană, din toamnă, va fi predominntă în România. Anunțul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății a făcut un avertisment cu ce se va întâmpla la toamnă din punct de vedere al pandemiei.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, crede că rata de vaccinare nu va crește în următoarea perioadă, întrucât incidenţa este mică, iar oamenii sunt mai preocupaţi de vacanţe şi concediu în această perioadă.

Tulpina Delta va fi predominanta in Romania, din toamna
Tulpina Delta va fi predominanta in Romania, din toamna

Românii vor începe să se vaccineze din toamnă?

De asemenea, ministrul Sănătății nu exclude posibilitatea ca din toamnă, când tulpina Delta va deveni predominantă, românii să înceapă din nou să se vaccineze. Din studiile făcute în alte state, ministrul Sănătății afirmă că ”pe la sfârșitul lunii august tulpina Delta va deveni predominantă”, conform News.ro.

”Probabil că în aceste săptămâni în care şi rata de incidenţă este destul de redusă, lumea este mai preocupată să-şi organizeze vacanţa şi concediul, probabil că nu o să vedem o creştere a ratei de vaccinare (…) Ce ne străduim să facem este să creăm condiţiile cât mai aproape de orice persoană care doreşte să se vaccineze pentru a-i fi cât mai uşoară vaccinarea”, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, Ioana Mihăilă.

Ministerul Sănătății așteaptă o creștere a numărului de cazuri de COVID

Ministrul Sănătății crede că din toamnă numărul cazurilor de corobavirus se vor înmulți.

”Noi ne pregătim pentru această situaţie, mai ales că suntem conştienţi că noile variante vor avea o circulaţie din ce în ce mai mare şi cumva ne aşteptăm şi la o creştere a numărului de cazuri în următoarele luni, nu aş spune săptămâni”, a spus Ioana Mihăilă.

România se bazează pe studiile făcute de alte țări

De asemenea, Mihăilă spune că, la finalul lunii august, estimările arată că tulpina indiană ar putea deveni predominantă în țara noastră.

”Studiile efectuate în alte ţări (…) previzionează că, pe la sfârşitul lunii august, tulpina Delta va deveni predominantă. Fiind cu un grad mai mare de contagiozitate, ne aşteptăm ca pe finalul lunii august să înceapă să crească numărul de cazuri, dar este ceea ce aplicăm luând exemplu din alte ţări, nu înseamnă că acelaşi lucru se va întâmpla şi la noi în ţară”, a mai afirmat ministrul.