Inspectoratul, despre cazul elevei care a luat 8,25 la Evaluarea Naţională, după contestaţie. Iniţial, primise nota 3. Ce s-a întâmplat, de fapt

Elena Avramescu 07.07.2021, 15:51
Inspectoratul, despre cazul elevei care a luat 8,25 la Evaluarea Naţională, după contestaţie. Iniţial, primise nota 3. Ce s-a întâmplat, de fapt

Cazul elevei care a luat 8,25 la Evaluarea Naţională, după contestaţie. În prezent este o anchetă în desfășurare în cazul elevei din Galaţi care a primit nota 3 la Matematică, la Evaluarea Naţională, iar după contestaţie a obţinut 8,25. Mama fetei a declarat că a suferit un şoc şi cere ca autorităţile să ia măsuri împotriva profesorilor evaluatori care au corectat greşit.

A luat 8,25 la Evaluarea Naţională, după contestaţie

Este vorba despre eleva Maria Alexia, absolventă a Şcolii nr. 28 din Galaţi, fiind considerată una dintre unităţile de învăţământ de elită din oraş. Eleva a primit nota 3 la Matematică, la Evaluarea Naţională, iar după contestaţie a primit cu cinci puncte mai mult, ajungând astfel la 8,25. La Limba şi literatura română a luat nota 8,90.

Fetiţa mea a fost mereu un copil de 9 şi 10, cuminte, bun, muncitor, care nu a pus niciodată probleme. De asta şocul a fost, probabil, şi mai mare. Când a ieşit din examen, ştia cu aproximaţie ce notă va obţine. S-a consultat şi cu doamna profesoară de matematică. Ştia unde a greşit, nu s-a aşteptat să primească nota 3. Am fost şocaţi, am simţit că ne fuge pămânul de sub picioare. Iniţial am crezut că am băgat alt cod, am repetat de mai multe ori operaţiunea. Fetiţei nu îi venea să creadă. Doar afirma: asta nu e nota mea, asta nu e nota. A fost o traumă. Şocul şi emoţiile au fost foarte mari, a spus Roxana Necula, mama elevei, potrivit Adevărul.

A luat 8,25 la Evaluarea Nationala, dupa contestatie
Contestatie Evaluarea Nationala

Situație la 180 grade după contestaţie, când media generală a Mariei Alexia a crescut de la 5,95 cât avea iniţial, la 8,57.

Am depus contestaţie. Noi eram conştienţi că era o greşeală, o eroare, însă trebuia să avem şi dovada. Ar fi trebuit să ne bucurăm, nu să trecem prin asfel de emoţii şi să aşteptăm şase zile rezultatul contestaţiei. La nivel naţional, înţeleg că este cea mai mare diferenţă semnalată. Cei care au făcut această eroare ar trebui daţi afară din învăţământ, nu ar mai trebui să fie lăsaţi să profeseze. Ar putea face astfel de erori şi la clasă, a mai spus mama fetiţei.

Astfel că Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi au decis să sesizeze Comisia naţională de Evaluare Naţională, care va stabili ulterior cum vor fi sancţionaţi profesorii evaluatori din judeţul Vrancea. Iar despre cazul de la Galaţi a comentat şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a spus că se vor lua măsuri pentru ca, pe viitor, astfel de situaţii să nu se mai repete.

Este o problemă pe care o avem în atenţie şi vom lua în cel mai scurt timp şi măsurile care se impun. (…)Cei care au făcut astfel de erori de trei puncte şi jumătate îmi place să cred că nu vor mai corecta niciodată, a spus Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...