Anul şcolar, prelungit? Motivul pentru care Sorin Cîmpeanu vrea ca vacanţa de vară să fie mai scurtă

Badea Violeta, Diana Dumitrache 28.06.2021, 13:15
Anul şcolar, prelungit? Motivul pentru care Sorin Cîmpeanu vrea ca vacanţa de vară să fie mai scurtă

Veste tristă pentru elevi! Vacanța de vară ar putea să fie mai scurtă! Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, a declarat că a propus creșterea duratei anului şcolar. Oficialul vrea ca această măsură să se aplice pentru anul şcolar 2021-2022. Iată care este motivul pentru care Sorin Cîmpeanu vrea ca vacanţa de vară să fie mai scurtă.

Anul şcolar, prelungit?

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Naționale, vine cu vești proaste pentru elevi! Acesta a declarat că a propus ca vacanța de vară să fie mai scurtă, iar perioada de cursuri să crească. Ministrul își dorește ca această regulă să fie aplicată chiar pentru anul şcolar 2021-2022, dar elevii pot respira ușurați deocamdată. Propunerea a fost respinsă, deoarece schimbarea ar fi prea bruscă.

Structura anului şcolar pentru anul şcolar 2021-2022 este deja stabilită. Mai departe, din toamna anului 2022, am făcut publică opinia mea, pe care o susţin: este nevoie de o creştere a duratei cursurilor. Suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe durata crizei sanitare au fost foarte mari – nu numai în România, este drept – ele vor trebui să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricând, este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri”, a precizat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei emisiuni TV.

Veste trista pentru Elevi! Vacanta de vara s-ar putea scurta
Veste trista pentru Elevi! Vacanta de vara s-ar putea scurta

Motivul pentru care Sorin Cîmpeanu vrea ca vacanţa de vară să fie mai scurtă

Ministrul Educației își dorește ca elevii să recupereze materia pe care au pierdut-o pe timpul pandemiei, atunci când unitățile de învățământ au fost închise. Pentru ca acest lucru să fie posibil, aceștia vor trebui să scurteze vacanța de vară, iar perioada de cursuri să fie prelungită.

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre propunerea fostului ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, care a afirmat că în opinia sa, pentru următoarea perioadă durata vacanţei de vară ar trebui redusă la o lună. Actualul ministru este de acord ca vacanţa de vară să devină mai scurtă, deoarece „este nevoie de acest lucru”, dar decizia nu a fost momentan acceptată, fiind invocată predictibilitatea. În prezent, perioada anului şcolar durează 34 de săptămâni, fiind una mult mai scurtă față de multe ţări din Europa.

„Nu ştiu şi nu vreau să vă răspund acum (cu privire la ipoteza unei vacanţe de vară de o lună, – n.r.). Nu mă antepronunţ, dar cu siguranţă vacanţa de vară ar trebui să fie mai scurtă”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...