Ingredientul secret din bucătărie care te scapă de părul de animale din casă. Așa vor fi hainele tale curate

Beatrice Dumitru 05.06.2023, 17:58
Ingredientul secret din bucătărie care te scapă de părul de animale din casă. Așa vor fi hainele tale curate

Poate te-ai obișnuit cu gândul că la tine în casă nu va fi niciodată complet curat pentru că ai un prieten blănos. Dar nu te da bătut și apelează cu încredere la un ingredient din bucătărie pentru a îndepărta părul de la câine sau pisică de pe canapea, covor sau haine. Iată care este acesta.

Ingredientul care te scapă de părul de animale

Îți place să ai un prieten blănos în casă, dar atunci când se mută de pe canapea pe pat sau pe covor lasă o casă plină de păr. Iar acest lucru dă mari bătăi de cap stăpânilor, care trenuie să curețe. Iată câteva soluții și sfaturi practice pentru a scăpa cât mai rapid de părul de pe covoare, de pe haine, pat și canapea.

Curățarea părului animalelor de companie poate fi o sarcină destul de dificilă, dar dacă ai la îndemână soluții și ustensile practice poți scăpa fără prea mare efort de părul de pe covor, de pe haine, dar și de pe alte suprafețe din casă. Ca să cureți mai ușor părul de animale, poți prepara, acasă, soluții cu ingrediente pe care le ai la îndemână.

Ingredientul secret din bucătărie care te scapă de părul de animale din casă. Așa vor fi hainele tale curate
Truc cu bicarbonat de sodiu.

Soluții pentru curățarea părului de animale

Este normal ca animalul tău să-și piardă părul de mai multe ori pe an, iar tu trebuie să cureți după el și să aduni părul de prin toată casa. Dar există un ingredient din bucătărie care îți va ușura misiunea și acesta este bicarbonatul de sodiu.

Poți să îl presari direct pe covor, frecând ușor țesătura pentru ca pulberea să pătrundă mai bine în țesătură. Lasă-l să acționeze timp de câteva minute și apoi aspiră. Acesta slăbește firele de păr din țesătură, facilitează desprinderea lor cu ușurință și elimină și mirosurile neplăcute din covor.

De asemenea, oțetul de mere poate fi folosit pentru îndepărtarea părului de animale d epe covor sau pe pe parchet. Se amestecă cu apă călduță în care se bagă peria sau mopul. La final, poți aspira ca să elimini cât mai bine firele de păr de pe covor.

Balsamul de rufe folosit în mașina de spălat rufe elimină rapid părul de animale de haine. Poți să îl folosești și într-o soluție cu apă călduță în care să înmoi o perie aspră cu care să cureți apoi covorul.

Pentru a economisi timpul de curățare încearcă să pui un cearșaf sau o husă pe canapea, pe covor sau pe pat, acolo unde stă câinele sau pisica, astfel încât doar să le scuturi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...